Bekerheldin Moerland (Buitenveldert) wil via DTS Ede naar halve finale

Aankomende zaterdag nemen de vrouwen van Buitenveldert het in de kwartfinale van de beker op tegen DTS Ede. Na de spectaculaire stunt in de achtste finales, toen eredivisionist Heerenveen na strafschoppen werd uitgeschakeld, wacht nu een lastige uitwedstrijd met de koploper in de Topklasse. Keepster Kaylee Moerland blikt vooruit op het duel.

Moerland speelde vorige week woensdag een oefenwedstrijd met Ajax mee tegen Buitenveldert B1. “Het was erg leuk om een keer mee te doen met Ajax. Ik heb lekker gespeeld maar helaas verloren we de wedstrijd met 0-3. Het is niet zo dat ik volgend seizoen bij Ajax speel, ik mocht gewoon een keer meedoen. Het was een mooie ervaring.”

2016-03-02 Ajax vrouwen-Buitenveldert B Toekomst Amsterdam
Foto Ajax.nl: Kaylee Moerland verdedigde onlangs het doel van de Ajax vrouwen

De keepster van Buitenveldert was in de vorige bekerronde tegen Heerenveen de heldin nadat ze in de strafschoppenserie twee strafschoppen stopte. Zaterdag tegen DTS Ede hoopt ze zich met Buitenveldert te plaatsen voor de halve finale, maar ze weet ook dat het opnieuw een lastige klus wordt. “De wedstrijd tegen Heerenveen was fantastisch en dat geeft ook vertrouwen voor dit duel. DTS is een goede ploeg met erg snelle buitenspelers en verder ook veel kwaliteit. Ze zitten ook bij ons in de competitie en staan daar ook bovenaan. In de onderlinge wedstrijd hadden we het ook erg moeilijk. Toch kan iedereen van elkaar winnen in de Topklasse en ik heb er ook vertrouwen in dat wij de halve finale kunnen bereiken zaterdag.”

Buitenveldert dames juichen

Moerland en Buitenveldert zijn klaar en gretig voor het duel van zaterdag. “Er wordt erg scherp getraind en iedereen is klaar voor de wedstrijd. We kunnen beschikken over een complete groep want iedereen is fit om te spelen. We gaan er zaterdag vol voor en zijn echte cupfighters. Dat is wel gebleken in de wedstrijd tegen Heerenveen. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij gaan winnen in Ede.”

Bekijk hier de beelden van de winst na strafschoppen op Heerenveen

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)