Bekerhouder SDO verslaat DHSC na strafschoppen

In de achtste finales van de districtsbeker heeft zondag Hoofdklasser SDO na strafschoppen afgerekend met DHSC. Na een 1-1 stand in de reguliere speeltijd nam doelman Rolf Hazelaar de heldenrol op zich door twee strafschoppen te keren.

De bekerwedstrijd bij zaterdag eersteklasser DHSC stond in het teken van wederzijdse herkenning. De ploeg uit Utrecht heeft momenteel een contingent voormalig SDO-spelers in dienst, waaronder Berry van ’t Land en Rick van der Velden. SDO had het betere van het spel in de eerste de helft. De ploeg van Koen Janssen maakte in de beginfase meerdere malen aanspraak op de openingstreffer.

Na goed druk zetten kwamen zowel Maikel van Latum als Glenn Hemmers een-op-een met de Utrechtse goalie Niels Willemsen, maar in beide gevallen kwam de keeper als winnaar uit de strijd. In de 23ste minuut viel het doelpunt voor SDO alsnog. Een corner van Hemmers belandde via de kluts en een woud van benen achter Willemsen: 0-1. DHSC deelde in het resterende deel van de eerste helft nog wat speldenprikjes uit, maar slaagde er niet in echt gevaarlijk te worden voor het Bussumse doel.

In het tweede bedrijf kantelde de wedstrijd. DHSC begon feller, trok de wedstrijd naar zich toe en kwam geleidelijk tot kansen. Gezien die verhouding was de gelijkmaker in de 70ste minuut terecht: na een goede aanval was het Gennaro Snijders die bal in de verre hoek achter Hazelaar schoot. Voorafgaand aan het doelpunt had SDO zich via invaller Joost Heerschop al wel laten gelden. De topscorer van SDO kreeg in kort tijdsbestek een drietal goede mogelijkheden, maar slaagde er niet in Willemsen te passeren.

Ook in de laatste twintig minuten was de kansenverhouding in het voordeel van SDO. Via spits Jesse van Huisstede kregen de Bussumers twee uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd in de reguliere speeltijd te beslissen. Zijn kopballen in de 82ste en 85ste minuut misten echter precisie.

Een penaltyserie volgens het ABBA-systeem moest vervolgens uitsluitsel geven. Nadat respectievelijk Berry van ’t Land, Dailey Groenewegen en Theo Visser raak schoten was de stand 1-2 in het voordeel van SDO. De twee DHSC-penalty’s die daarop volgden waren beide prooi voor Hazelaar. Namens SDO faalde zowel Van Huisstede als Hemmers niet. Daarmee schoten zij hun ploeg naar de kwartfinale.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Foto: Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO