Bekerwedstrijd Knooppunt-Hovocubo afgelast vanwege ongeluk

Door de halve finale van de KNVB Beker zaalvoetbal kon vrijdagavond op het laatste moment een streep. Het treffen tussen ‘T Knooppunt en Hovocubo werd twintig minuten voor aanvang afgelast vanwege een auto-ongeluk waarbij meerdere spelers van de ploeg uit Hoorn betrokken waren.

Een groepje dat zich op vrijdagavond in Hoorn had verzameld om met elkaar naar Amsterdam te reizen, kwam niet aan bij de Sporthallen Zuid. Meerdere auto’s zouden op elkaar zijn gebotst, waarbij enkele spelers (en zelfs trainer Sander van Dijk) voor de zekerheid zelfs naar de eerste hulp werden gestuurd. Het bleef volgens het Noordhollands Dagblad bij blikschade en lichte rug- en nekklachten. Slechts drie spelers – die met eigen vervoer gingen – waren uiteindelijk op tijd aanwezig in Amsterdam voor de wedstrijd. De rest was gestrand. De arbitrage besloot vervolgens, na overleg met beide partijen, een streep te zetten door de bekerwedstrijd.

Eerder had Hovocubo tevergeefs geprobeerd de bekerwedstrijd uit te stellen. Dat werd ook door Knooppunt-spits Amar Zouggaghi aangehaald als verklaring voor de afgelasting. “Omdat één van hun sterkhouders (Mo Attaibi, red.) ging trouwen, hebben ze iets bedacht om er onderuit te komen.” Dit wordt door Hovocubo-trainer Van Dijk tegengesproken.

Het is nog niet bekend wanneer de halve finale van de beker gespeeld wordt. De tuchtcommissie van de KNVB zal zich hierover buigen. De winnaar van het treffen stuit in de finale op FC Marlene, dat met 5-2 te sterk was voor FC Eindhoven. De finale wordt op vrijdag 14 april gespeeld.

Foto: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)