Home / Algemeen / Bekker met JOS op weg naar titel

Bekker met JOS op weg naar titel

Paul Bekker maakte afgelopen seizoen de overstap van HBS naar JOSWatergraafsmeer. Hij begon op zijn 6e met voetballen bij HBS en is daar sinds zijn 28e gebleven. Op het moment dat hij is gaan samenwonen met zijn vriendin in Amsterdam en nog werkzaam was in Den Haag, was het voor de Hagenaar moeilijk te combineren met zijn gezin en besloot hij over te stappen naar het Amsterdamse JOSWatergraafsmeer. ‘Ik vond het erg zwaar om HBS te verlaten. Het is de club waar me vrienden voetballen en ik ben opgegroeid. Het heeft een speciaal plekje in me hart gekregen.’

‘In Amsterdam ben ik op zoek gegaan naar een club die goed bij mij paste. Ik vond het belangrijk om op hoog en goed niveau bezig te zijn, maar vond ook dat er tijd moest zijn voor een stukje gezelligheid. Bij JOS staat het teambelang voorop en gezelligheid is daar een onderdeel van. We zijn daarentegen ook een heel hecht team geworden, dus JOS was zeker een juiste keuze.’

De Hagenaar kreeg de volgende vraag voorgeschoteld: ADO Den Haag of AFC Ajax? ‘Om eerlijk te zijn heb ik geen voorkeur bij de professionele teams. Het heeft nooit bij Ajax gelegen en zal het ook nooit liggen, maar bij ADO ook niet.’ We zouden kunnen concluderen dat deze topscorer de voorkeur echt bij zijn oude vertrouwde clubje houdt. ‘Ik ben bij HBS niet-spelend lid gebleven, ik ben en zal altijd een HBS’er blijven.’

JOS, winnaar van het Kampioenschap van Amsterdam, haalde afgelopen weekend ook de titel binnen bij Amsterdam Indoor. In de competitie staan ze op dit moment op de tweede plek. Één punt achter koploper Zeeburgia. Grote kans dat zij ook deze titel binnen halen. ‘Daar gaan we wel voor. Ik zie Zeeburgia en Hercules als concurrenten voor de titel. Daarbij moeten we de wedstrijden tegen de kleintjes ook gewoon blijven winnen.’

Paul Bekker in actie.

Het is niet onopgemerkt gebleven dat Paul de topscorer van het klassement is. Halverwege het seizoen staat hij met 10 doelpunten op de eerste plaats. ‘Ik heb altijd al een neusje voor de goal gehad. Het is opvallend dat ze vaak uit het niets komen, op het moment dat het niet verwacht wordt. Daarnaast ben ik ook een tijdje keeper geweest, dus dat heeft wellicht ook meegeholpen.’

Paul Bekker is het seizoen uitstekend begonnen. Hij staat eerste in het topscorerklassement en maakt daarbij groot kans op de reis naar Barcelona, zijn ploeg staat 2e in de competitie met één punt verschil op de koploper en is dus ook kanshebber om de derde prijs van het jaar binnen te slepen.

‘Ik hoop deze lijn voort te zetten. Het liefste pak ik het kampioenschap, dat is wat we willen. Op dit moment bekijk ik het per wedstrijd, aan het einde van het seizoen maak ik mijn balans wel op. Barcelona zou een leuke beloning zijn. Als het zover komt neem ik mijn vriendin mee, alhoewel een aantal jongens van me team ook graag mee zouden willen.’

Verslag: Melanie Stuije