Belangrijke uitzege van AFC in Katwijk

Tweededivisionist AFC heeft op bezoek in en tegen Katwijk een belangrijke zege geboekt. Doelpunten van de gebroeders Teijsse en Matthijs Jesse leverden de ploeg van Uli Landvreugd een 2-3 overwinning op.

Terwijl AFC in de openingsfase de betere was, opende Michiel van Dam halverwege de eerste helft de score voor de thuisploeg. Even daarvoor raakte Yordi Teijsse de binnenkant van de paal. Desondanks bleven de Amsterdammers de bovenliggende partij. Raily Ignacio zag zijn inzet gepakt worden door doelman Mark de Vries en Teijsse mikte over.

Na de rust kregen de gasten wel loon naar werken. Via de onderkant van de lat tekende Teijsse voor de 1-1. Ignacio had vervolgens de 1-2 op zijn schoen, maar vond opnieuw De Vries op zijn weg. Katwijk beperkte zich vooral tot verdedigen en probeerde er sporadisch uit te komen. De grootste mogelijkheid was voor invaller Jan-Willem Tesselaar: hij raakte tien minuten voor tijd de lat.

Amper twee minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Uit een hoekschop kopte Kenny Teijsse de 1-2 binnen. In de 87ste minuut gooide Matthijs Jesse het duel definitief in het slot. Op aangeven van Ignacio frommelde de buitenspeler – even daarvoor ingevallen voor Fouad Belarbi – de 1-3 binnen. Dat Van Dam in blessuretijd nog voor de 2-3 zorgde, was slechts voor de statistieken.

Door de overwinning behoudt AFC de koppositie. Concurrent IJsselmeervogels, dat twee punten minder heeft, wist ook te winnen: 1-3 bij Rijnsburgse Boys. Volgende week ontvangen de Amsterdammers hekkensluiter Barendrecht. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.