BeNe League is bezig aan laatste seizoen

Dit is het laatste seizoen van de BeNe League meldt de website vrouwenvoetbalnieuws. De Nederlandse clubs en de KNVB willen een competitie met alleen maar Nederlandse clubs. De reden is dat er financieel en sportief te weinig perspectief is.

Het gebrek aan perspectief betekent dat het huidige seizoen het laatste is van de BeNe League. De KNVB en KBVB gaan nog bespreken of de samenwerking op een andere manier vorm kan krijgen.

De clubs en de KNVB gebruiken de periode tot 1 maart 2015 om de volledig Nederlandse competitie uit te werken. Het uitgangspunt is om in ieder geval te komen tot een competitie van acht clubs, gevormd door de zeven bestaande topclubs en een nieuwe deelnemer. Alle partijen zien dit als een tijdelijke oplossing en willen uiteindelijk naar een competitie met minimaal twaalf deelnemers.

Hans Spierings
Hans Spierings

“Ons contact met de clubs is goed en wij zijn er van overtuigd dat we voor seizoen 2015/’16 een mooie competitie neer kunnen zetten met elkaar”, zegt directeur amateurvoetbal Hans Spierings van de KNVB tegen vrouwenvoetbalnieuws.nl. “Op de lange termijn willen we de competitie uitbouwen naar minimaal twaalf clubs. Het vrouwenvoetbal zit in de lift en prestaties als die van Oranje onder 19 en het Nederlands vrouwenelftal dragen bij aan het enthousiasme. Net als het EK 2017 dat we onlangs naar Nederland haalde. Mede door deze positieve ontwikkelingen geloven wij dat er meer clubs geïnteresseerd raken om op het hoogste Nederlandse niveau uit te komen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)