Benjamin Pije nieuwe fusievoorzitter DWS en Chabab: “Die fusie komt er”

Als het aan Benjamin Pije ligt is er per 1 juli 2014 een nieuwe vereniging in Amsterdam. De veel besproken samensmelting tussen beide verenigingen moet nu echt gaan gebeuren zegt de onlangs benoemde fusievoorzitter. Pije is in het dagelijks leven algemeen directeur van Interplayer en heeft geen band met beiden clubs.

Afgelopen zondag is de bedrijfsjurist en advocaat met als specialisatie sport en recht begonnen met zijn kennismakingsronde. Pije: “ Ik was bij Chabab tegen UNA op het Sportpark van DWS en heb daar gelijk veel mensen leren kennen.  Aanstaande vrijdag heb ik al een afspraak met de deelraad staan. Ook met de KNVB is het eerste contact gelegd en ben ik uitgenodigd om binnenkort langs te komen.”

Pije heeft geen verleden bij beide clubs. “Ik speel in het tiende zondag-elftal van AFC maar daar ga ik nu mee stoppen. Ik ben onafhankelijk en ben door beiden clubs benaderd om als fusievoorzitter op te treden. Mij is gevraagd of ik na een succesvolle fusie wellicht ook de eerste voorzitter van de nieuwe vereniging wil zijn.”

chababdws

Vorig jaar was er vooral bij DWS veel tegenstand als het ging om een fusie. Pije denkt die oneffenheden weg te krijgen en in december al de ledenvergaderingen uit te kunnen schrijven.  Pije: “ Bij Chabab staan ze er  achter en bij DWS gaat me dat ook lukken. De nieuwe fusiecommissie met drie leden van Chabab en drie van DWS staan volledig achter de plannen.  Samen met hen en een aantal zakelijke contacten  uit mijn netwerk als algemeen directeur van Interplayer en advocaat gaan we de nieuwe club van de grond krijgen. Daar ben ik van overtuigd.”

“De inventarisatie is gedaan. De nieuwe club wordt de trots van Amsterdam.  Alle pijnpunten moeten weg. En over de nieuwe naam? Het zal een juridische fusie worden waarin beiden namen zullen verdwijnen.  Wel zullen proberen iets van beide clubs mee te nemen. Hier moet ik nog met de  fusiecommissie en onze sportmarketing partner naar kijken. Van DWS kunnen we het woord wilskracht meenemen en Chabab betekend jeugd dus daar kunnen we zeker iets mee.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)