Home / Algemeen / Benlamkaddem naar WK voor militairen

Benlamkaddem naar WK voor militairen

De Amsterdamse scheidsrechter Badr Benlamkaddem, bekend van de documentaire De dertiende man, heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Als beloning is hij aangesteld om van 2 tot en met 14 juli te arbitreren op het Wereld Kampioenschap voor militairen in Azerbeidzjan.

Benlamkaddem eindigde dit seizoen als eerste in groep 1 (hoofdklasse) uit onze regio. Mede dankzij deze prestatie mag de Amsterdammer naar Baku. Benlamkaddem: Het is een enorme eer om als trotse Korps Marinier Nederland te mogen vertegenwoordigen op het WK voor militairen.”

World Trophy 2013 Baku Azerbaijan

Ondanks zijn goede prestaties zal Benlamkaddem niet promoveren naar de landelijke lijst voor arbiters. Benlamkaddem: “ Ik heb helaas niet voldoende wedstrijden gefloten om te kunnen promoveren. Dat komt door mijn uitzending naar het buitenland (Hij zit nu in Congo, red.). Komend seizoen hoop ik minder wedstrijden te missen en in aanmerking te komen voor promotie.”

Door zijn leeftijd (40) zit een plek in het betaalde voetbal er niet meer in. Benlamkaddem: “Helaas zit dat er niet meer in maar ik heb twee jaar in het talenten traject van de KNVB gezeten en met succes afgerond. Ik ben gewoon te laat begonnen met fluiten anders had er zeker meer in gezeten. Het is voor mij nu een schitterende hobby en ik geniet van ieder moment als ik op het veld sta.”

 

Badr Benlamkaddem zal tevens aanwezig zijn als scheidsrechter op het Kampioenschap van Amsterdam op 24 en 25 augustus bij AFC.

Send this to a friend