avv Swift

Benninga ziet voldoende verbeterpunten bij Swift: “Laatste half uur kon ik minder mijn stempel drukken”

Swift kreeg het zaterdagmiddag voor elkaar om in een Amsterdamse derby ASV De Dijk met 2-1 aan de kant te zetten. Noa Benninga was opnieuw een van de betere spelers van het veld. Na afloop bleef hij echter kritisch op de prestaties van het team én zichzelf.

De thuisploeg had in de eerste helft het betere van het spel en zette De Dijk met de rug tegen de muur aan. Desondanks slaagde Swift er niet in om dit ook in de score uit te drukken. Swift kwam dan wel door een assist van Benninga op een voorsprong te staan, maar ging slechts met 1-0 rusten. “In de eerste helft dacht ik echt dat we deze gasten met 5-0 zouden oprollen. Maar als je ze niet maakt, weet je dat er nog wat kan gebeuren. Dat klinkt cliché, maar het is echt waar”, liet hij weten.

Na de pauze maakte Swift de 2-0, waarna De Dijk uit een counter de aansluitingstreffer maakte en in de eindfase nog gevaarlijk kon worden met enkele grote kansen. Het bleef echter 2-1, waardoor Swift opgelucht kon ademhalen. Zélf speelde Benninga het grootste gedeelte van de wedstrijd goed, al vond hij dat er nog voldoende beter kan. “Mijn verbeterpunt ligt bij het feit dat ik het negentig minuten moet volhouden en niet vijfenveertig tot zestig. Ik merk dat ik het laatste half uur minder mijn stempel kon drukken.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)