Home / Algemeen / Benno Nihom (Ajax vrouwen): “Het was een leerzaam traject”

Benno Nihom (Ajax vrouwen): “Het was een leerzaam traject”

Ondanks de uitschakeling in de UEFA Women’s Champions League kijkt Ajax-trainer Benno Nihom terug op een mooi toernooi. Tijd voor teleurstelling is er niet , want zondag wacht de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle.

“Ons hoofddoel was om een Europese wedstrijd in Amsterdam te spelen. Dat is gelukt en was een mooi moment om mee te maken. Van de vijf wedstrijden hebben we er vier weten te winnen. Daar mag je zeker trots op zijn voor het eerste jaar in de Champions League. Als we het hoofdtoernooi niet gehaald hadden, zou het niet goed zijn geweest”, zegt Nihom.

Na de 1-0 overwinning vorige week was er vertrouwen bij de Amsterdammers. Uiteindelijk trokken de Italianen woensdagavond aan het langste eind (2-0). “We hebben het gister op drie dingen laten liggen. Na dertig seconden spelen kregen we een grote kans. Als Linda Bakker de bal had breed gelegd op Desiree van Lunteren dan hadden we de belangrijke uitdoelpunt gehad. Verder hebben we in de tweede helft tegen onszelf gespeeld. En we hebben onze kansen gewoon niet afgemaakt.”

Na de uitschakeling hing er een teleurgestelde sfeer. Vlak daarna veranderde de teleurstelling in trots op de leerzame ervaring. “Op dit niveau wordt alles sneller afgestraft. We hebben twee ongelukkige doelpunten tegen gekregen. De wedstrijd werd in een prachtig oud stadion gespeeld met aardig wat publiek op de tribunes. Het is een hele ervaring voor het team geweest en het was een leerzaam traject.”

Ondanks de teleurstelling levert het Champions League avontuur de ploeg van Nihom veel op voor in de toekomst. Te beginnen met het verdedigen van de landstitel. “We hebben ervaringen opgedaan die andere teams in de competitie niet hebben. Het tempo en de beleving moeten we meenemen naar de competitie. Als we dat in de competitie kunnen laten zien, dan zijn we een eind op weg.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: AjaxHeldinnen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)