Benno Nihom vertrekt na dit seizoen bij Ajax Vrouwen

Zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen wordt ook de laatste van Benno Nihom. Het contract van de 32-jarige oefenmeester loopt na dit seizoen af. Daarmee komt een einde aan zijn periode van zeven jaar bij de club.

“Het is niet makkelijk om als Amsterdammer na zeven prachtige jaren de Ajax Vrouwen te verlaten, maar aan al het mooie komt een einde en het is tijd om mijn horizon te verbreden”, reageert Nihom op de website van Ajax. “Ik ben de club dankbaar voor de kansen en mogelijkheden die ik al die tijd gekregen heb en dat ik de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen Ajax vanaf het begin heb kunnen meemaken.”

Nihom was in de beginjaren van de Ajax Vrouwen vijf jaar de assistent van Ed Engelkes, die hij in de zomer van 2017 opvolgde. Onder zijn leiding werden de Amsterdammers kampioen, wonnen ze de beker en kwalificeerden ze zich twee keer voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League. “Ik ben trots op de prijzen die ik met het team heb gewonnen, want dat is het mooiste dat er is. En ik zal er alles aan doen om daar ook de laatste maanden van dit seizoen voor te gaan. Het was fantastisch en leerzaam om in de professionele topsportomgeving die Ajax biedt te mogen werken.”

Momenteel staat Ajax op de derde plek in de Eredivisie Vrouwen, twaalf punten achter koploper PSV. “We zijn Benno heel dankbaar voor zijn betrokkenheid en de mooie resultaten die hij met zijn spelers heeft behaald”, zegt Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal. “Hij is al sinds de oprichting van de Ajax Vrouwen bij het team betrokken en heeft zich altijd vol ingezet voor de club. Het zou geweldig zijn als we Benno’s laatste seizoen wederom met het behalen van een prijs af kunnen sluiten.”

Afgelopen maand werd Nihom vanwege zijn successen met de Ajax Vrouwen verkozen tot Coach van het Jaar in Amsterdam. Eerder was de oefenmeester drie jaar werkzaam bij AFC (zaterdag), dat hij van de tweede klasse naar de Hoofdklasse bracht.

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)