Khalid Berdouni gaat met Chabab de strijd vol aan tegen de gemeente Amsterdam

Berdouni (Chabab) houdt hoop op DWS

De fusie tussen DWS en Chabab is mislukt. Gisteren (vrijdag) stemden de leden van DWS tegen het fusie voorstel. 209 leden maakten van hun recht gebruik om te stemmen. Op vijf stemmen na werd de fusie niet aangenomen door DWS. Chabab voorzitter Khalid Berdouni houdt hoop op een samenwerking met DWS.

Berdouni: “ Ik ben vannacht pas om drie uur weg gegaan bij DWS. Op de parkeerplaats heb ik met veel tegenstanders van de fusie gesproken. Er is me een hoop duidelijk geworden. De leden van DWS waren helemaal niet goed geïnformeerd door hun bestuur. Tijdens de vergadering kreeg ik dat idee ook al. Ik had het idee dat Diekema (voorzitter DWS, red.) het voor de vergadering al had opgegeven.”

Een soap is het inmiddels wel geworden. In april leek alles goed te komen en werd de intentie door beide verenigingen ook uitgesproken. Berdouni: “Eind april heb ik eigenlijk de handdoek gegooid. We hadden verkennende gesprekken met elkaar en alles wat op papier. Maar regelmatig voerde Diekema de gemaakte afspraken niet uit of moest er weer wat veranderd worden. Hij zei tegen mij: ‘Ik moet het maximale er uit halen voor DWS anders red ik het niet’. Het werd voor mij ene onbetrouwbare situatie. Ik kon nergens op rekenen van hun kant. Welke afspraak we ook maakten. Toen heb ik de stekker er uit getrokken.”

Toen kwam het stadsdeel weer in zicht. Net als bij de eerdere gesprekken met Blauw Wit zouden zij alle besprekingen bijwonen. De deelraad stelde 250.000 euro beschikbaar om de fusie haalbaar te maken en het complex van DWS Topklasse waardig te maken. Het gevolg was dat er een gedegen fusievoorstel kwam waar DWS en Chabab mee verder wilden. De leden van beide clubs moesten alleen hun toestemming nog geven. Bij Chabab staat die vergadering vanavond op het programma. Bij DWS stemden ze vrijdag dus tegen.

Berdouni: “Het duurde erg lang voordat de stemcommissie met de uitslag kwam. Ik denk dat daar intern nog wel wat gebeurd is. Ik heb geen idee of Diekema nog voorzitter is maar het zag er bij hun allemaal niet zo best uit. Ik wilde na de uitslag met beide besturen om de tafel. Ik ben samen met mijn mede bestuursleden lid geworden en had zelfs stemrecht gisteravond maar van Diekema mocht ik niet stemmen. Hij wilde na afloop ook het gesprek niet aangaan. Hij was er klaar mee. Toen heb ik als laatste in de vergadering het woord gevraagd. Ik legde een plan voor dat de fusie misschien te vroeg is nu maar dat we wel het komende seizoen zouden kunnen samenwerken. Met een deel van de subsidie (50.000 euro, red) kunnen we het complex Topklasse waardig maken en kunnen we aan elkaar wennen. Door de leden van DWS werd daar erg enthousiast op gereageerd maar Diekema wilde het niet in stemming brengen. Dinsdag ga ik mijn plan voorleggen aan de deelraad en de KNVB en vanavond (zaterdag, red.) ga ik dat aan mijn leden voorleggen. Ik heb nog steeds hoop dat we tot een samenwerking kunnen komen.”

DWS voorzitter Ties Diekema was niet bereikbaar.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS