Foto Edward Dekker /RTVNH

Berdouni (Chabab): “Op Riekerhaven kunnen we echt niet spelen. Waar wel? Geen idee!”

Afgelopen zondag werd het duel tussen Chabab en Vlissingen wederom afgelast. Het veld op Sportpark Riekerhaven is onbespeelbaar. Er staat amper een grasspriet op. Komend weekend staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Berdouni: “Bij ons kunnen we echt niet spelen.”

Op 23 november speelde Chabab voor het laatst op Riekerhaven, daarna week het twee keer uit naar VVA/Spartaan. Berdouni: “Door een email van de deelraad dat andere Amsterdamse clubs verzocht werden om ons niet te laten spelen op hun velden is het er niet makkelijker op geworden. VVA/Spartaan zijn we erg dankbaar, en we hebben ook keurig huur betaald, maar die voelen nu ook de druk van de gemeente. En die passen dus even. Waar we nog wel gaan spelen? Ik heb nog geen idee.”

Ondanks het vriendelijke, maar dringende verzoek van de gemeente om hun veld niet beschikbaar te stellen zijn er nog steeds clubs die Chabab een veld willen bieden. Berdouni: “Magreb’90 in Utrecht heeft ook aangeboden dat we daar wel mochten spelen, maar dat lijkt me geen goede optie omdat we dan met een soort van competitie vervalsing te maken kunnen krijgen. Ook met FC Amsterdam zijn we in gesprek geweest. Dat valt namelijk onder de gemeente Duivendrecht.”

Foto Edward Dekker/RTVNH
Foto Edward Dekker/RTVNH

Chabab loopt momenteel maar een wedstrijd achter dus grote problemen zijn er nog niet voor de club uit Amsterdam-West. Op 6 maart doet de rechter uitspraak over de zaak die de club momenteel heeft met het stadsdeel. Tot die tijd zal het afwachten zijn waar Chabab haar wedstrijden zal spelen. Berdouni: “ We doen er alles aan om te spelen zondag, maar op Riekerhaven zal het niet gebeuren. Daar valt voorlopig echt niet meer te voetballen. Waar wel? Ik heb echt nog geen idee. Voor mijn part spelen we bij VOC onze thuiswedstrijd aanstaande zondag.”

Hans van Kastel,woordvoerder van de KNVB, reageerde als volgt: “Wij houden ons vooral bezig met een eerlijk competitie verloop. Tot op heden lopen ze maar een wedstrijd achter en is er dus niets aan de hand. Natuurlijk volgen wij de rechtszaak op de voet en hopen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. We kijken dus uit naar de uitspraak.”

Foto twitter Edward Dekker/RTVNH

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!