Home / Algemeen / Beroepscommissie spreekt ‘T Knooppunt vrij

Beroepscommissie spreekt ‘T Knooppunt vrij

‘T Knooppunt is door de beroepscommissie van de KNVB vrijgesproken van de straf die de club kreeg na de ongeregeldheden tijdens en na de bekerfinale tegen FC Marlene. De Amsterdamse zaalvoetbalclub werd uit de eredivisie zaalvoetbal genomen, ging in beroep en met succes.

Het beroep van de Amsterdammers is door de beroepscommissie gegrond verklaard, waardoor de uitspraak vaak de tuchtcommissie (uit de competitie en een forse boete, red.) is vernietigd. De Commissie van Beroep is van oordeel dat ‘T Knooppunt niet strafbaar is voor de feiten zoals die aan de vereniging ten laste zijn gelegd.

De vernietiging van de straf betekent dat ‘T Knooppunt met onmiddellijke ingang de eerste plaats weer bezet en daardoor deel kan nemen aan de play-offs voor het landskampioenschap zaalvoetbal. Daardoor komt ASV Lebo niet meer in aanmerking voor de play-offs. Op de eigen website laat de club weten: “‘T Knooppunt zal op een zo kort mogelijke termijn met alle betrokken partijen (KNVB, Hovocubo, FC Marlene en FC Eindhoven) in gesprek treden om de play-offs zorgvuldig voor te bereiden en behoorlijk te laten verlopen. Er zal een nieuw wedstrijdschema moeten worden opgesteld. ’t Knooppunt hoopt en gaat er vooralsnog vanuit dat er op vrijdag 12 mei a.s. gestart kan worden met de play-offs.”

Foto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)