Beslissingswedstrijd titel voor Almere

In Maarssen heeft FC Almere niet kunnen brengen wat het wilde. De ploeg van Maurice Ligeon won wel met 1-2 maar het was vanmiddag niet overtuigend. Toch was de zege genoeg voor een beslissingswedstrijd in de derde klasse C tegen ’t Vliegdorp. Beide ploegen haalden evenveel punten en het doelsaldo is niet doorslaggevend als het gaat om het kampioenschap. Dinsdag spelen beide teams op het terrein van SVM Maartensdijk.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Almere wel de toonaangevende ploeg maar het spel wat je verwacht van een koploper kwam er veelal niet uit. In het begin waren er meteen al kansen voor de gasten maar Coersen en Kluizenaar konden hun aanhang niet laten juichen.

In de achtste minuut was er een vrije schop voor Almere,. Jeffry Coersen plaatste de bal voor het doel maar de Maarssen goalie redde in eerste instantie nog maar in de daarop volgende actie kon Mike de Blieck met een halve omhaal de openingstreffer produceren 0-1 en zat Almere op schema. De thuisclub met gematigde kwaliteiten kwam ook wel voor het doel van Almere maar was niet bij machte om tot scoren te komen.

11052013 MAAALM 2

Na 25 minuten een vrije schop voor de gasten, Tim Portengen plaatste zich achter de bal maar zijn harde inzet ging maar rakelings naast en kwam de thuisclub goed weg. Tot aan de rust bleef de 0-1 voorsprong op het scorebord staan en dat was gezien het veldoverwicht van Almere wel terecht.

Na de rust was FC Almere wel weer de betere ploeg maar de nonchalance zoals in de eerste helft stak ook nu de kop weer op. Maarssen, dat het van de inzet moest hebben kreeg zowaar ook diverse kansen maar met vereende krachten kon Almere de nul houden. In de 78e minuut was het dan toch Maarssen dat scoorde, uit een dieptepass vanaf links ketste de bal voor de voeten van de spits van de thuisclub en had Jeffrey Scheggetman het nakijken 1-1. Op dat moment was de stand bij Nita – Vliegdorp al 0-4 voor de ploeg uit Soesterberg en liep Almere achter de feiten aan.

Coach Maurice Ligeon van Almere haalde Dennis Burgemeester naar de kant voor Marcel Haselbekke. Later bleek dit geen verkeerde greep want in de 82e minuut was Haselbekke betrokken bij de uiteindelijk verdiende tweede treffer voor Almere en was zijn pass op maat voor Thijmen Kluizenaar die de bal zuiver op het hoofd van Ramon Kool plaatste en hij kopte Almere fraai naar de verdiende 1-2. Met nog enkele minuten te spelen liet Almere zich niet meer door de hekkensluiter verrassen en ging de winst mee naar Almere.

Uiteindelijk won ook ‘t Vliegdorp van Nita met 0-6 en is een beslissingswedstrijd nodig wie er kampioen wordt in 3C. Aanstaande dinsdag volgt er dus een beslissingswedstrijd. De wedstrijd begint om 20:00 uur op het terrein van SVM Maartensdijk.

Verslag  Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)