Besselink zoekende met promovendus Wartburgia

Met Wartburgia promoveerde Samir Besselink vorig seizoen naar de zaterdag derde klasse. Hoewel Besselink zich als rechtsbuiten regelmatig laat gelden, heeft zijn ploeg nog moeite met het acteren op een hoger niveau. Met zes punten bivakkeert Wartburgia op een elfde plek.

“Tegen DWS kwam eigenlijk hetzelfde probleem aan het licht als tijdens de competitie: het lukte ons weer niet om ons goede spel tot aan het laatste fluitsignaal vol te houden”, blikt de buitenspeler terug op het met 5-2 verloren bekerduel tegen DWS, waarin hij tot tweemaal toe de aangever was. “Gelukkig is de wedstrijd ongeldig verklaard, maar is het is natuurlijk merkwaardig dat een scheidsrechter de spelregels niet kent”, aldus Wartburgia-trainer Hans Bergsma, die met zijn ploeg binnenkort opnieuw naar Sportpark Spieringhorn moet voor het nemen van penalty’s.

Tijdens het duel kwam begon Wartburgia vrij goed aan de wedstrijd. “Dat is vaak zo en we komen geregeld vroeg op voorsprong, maar geven het in de tweede helft uit handen”, vervolgt Besselink. “Het spel zakt dan ver terug, omdat we er doorheen zitten en het afleggen in de duels. Het spelen met veel druk naar voren kost ook behoorlijk wat energie. Daarnaast moeten we nog wenen aan het hogere niveau in deze klasse. De team zijn net iets beter dan in de vierde klasse.”

Hans Bergsma, hier op archiefbeeld, ziet zijn ploeg groeien.
Hans Bergsma, hier op archiefbeeld, ziet zijn ploeg groeien.

De Amsterdammers behaalden tot dusverre één overwinning en speelde maar liefst drie keer gelijk. Komend weekend speelt Wartburgia tegen hekkensluiter RKAVIC. Bergsma: “Het duel tegen DWS geeft vertrouwen.” Besselink vult aan: “Hoewel we met zes punten op de elfde plek bivakkeren ben ik er zeker van dat de overwinningen vanzelf gaan komen.” De 22-jarige aanvaller heeft ook nog een persoonlijke wens. “In de afgelopen periode heb ik niet zoveel wedstrijden kunnen spelen in het eerste. Dus het zou prettig zijn als daar verandering in komt. Dat is duidelijk.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)