Home / Algemeen / Beter AFC creëert te weinig, maar houdt koploper Lienden op gelijkspel

Beter AFC creëert te weinig, maar houdt koploper Lienden op gelijkspel

AFC heeft in de Topklasse een knap resultaat geboekt tegen Lienden. De Amsterdammers hielden de koploper in eigen huis op een 0-0 gelijkspel. De wedstrijd op Sportpark Goed Genoeg begon leuk met al vroeg in de wedstrijd een schot van Mitchel Theuns en op de daarop volgende corner een kopbal van Jasper de Haer. Even later kreeg ook Lienden een enorme kans om de score te openen nadat AFC-keeper Youssef El Abdallaoui de bal liet vallen en Van Eem de bal voor open goal over het doel heen schoot.

Joshua Patrick

Na de spannende openingsfase ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. AFC speelde erg gehaast en probeerde met lange ballen het goed gegroepeerde Lienden op de knieën te dwingen. Beide ploegen bestreden elkaar met vuur waardoor het spel vaak stil lag door overtredingen en blessurebehandelingen.

Veerman kans?

Na rust was AFC de bovenliggende partij maar creëerde het niet genoeg kansen om aanspraak te maken op de overwinning. Na een goede voorzet van Enrico Patrick was het Pepijn Veerman die de bal kon binnensliden maar keeper Jan Schimmel was attent genoeg om een doelpunt voor de Amsterdammers te voorkomen.

1

De grootste kans van de wedstrijd was voor Joshua Patrick die na een prachtige steekbal van Daan Sutorius de bal in een keer op de pantoffel nam en zijn inzet op de paal uiteen zag spatten. Even later kreeg ook Lienden de kans om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen nadat Abderrahim Loukili de bal vrij voor de goal kon inkoppen na een voorzet van Ajjachmaar de bal naast het goal kopte.

Moelee

Hoewel AFC de hele wedstrijd de bovenliggende partij was wist de ploeg van Stanley Menzo niet genoeg te creëren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch was het gelijkspel tegen Lienden een knap resultaat voor de Amsterdammers gezien de stand op de ranglijst, vond ook Menzo: “Ik ben erg blij met dit punt maar vooral de manier waarop dit punt tot stand is gekomen. We hebben vandaag goed gespeeld en met een beetje geluk hadden we de wedstrijd zelfs gewonnen. Maar met een beetje pech hadden we hem ook kunnen verliezen. We hebben vandaag gevoetbald waar het kon en waar er niet gevoetbald kon worden hebben we het spel goed verlegd. Ik heb daarom veel vertrouwen in de wedstrijd van volgende week tegen ADO’20 want die mogen we niet verliezen.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Foto’s: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC