Beursbengels ontslaat Guido Mulder

Beursbengels ontslaat Mulder

Zaterdag tweede klasser Beursbengels heeft trainer Guido Mulder ontslagen. De reden van ontslag zijn de tegenvallende resultaten. Tevens was de ‘klik’ tussen sommige spelers en trainer verdwenen. Beursbengels staat momenteel op de tiende plek met vijftien punten.

“ Er moest iets gebeuren. De resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven”, zijn de eerste woorden van Guido Mulder als we hem om een reactie vragen. De trainer die bezig was aan zijn tweede seizoen bij de voormalig hoofdklasser. Woensdagavond had de trainer nog een goed gesprek met een aantal spelers. Een dag later liet voorzitter Han Vermeulen hem weten dat het beter was als ze uit elkaar zouden gaan. Mulder: “ Het bestuur was woensdag niet aanwezig bij het gesprek. Omdat de training niet door ging ontstond het gesprek spontaan. Ik heb daar best een goed gevoel aan overgehouden.”

Mulder vervolgt: “ De neuzen stonden niet meer dezelfde kant op. We konden het niet meer omdraaien. Als er iets tegen zit binnen de ploeg dan komt er zo veel negativiteit om de hoek kijken. Ik kreeg dat er ook niet meer uit. Het is jammer voor de jongens die wel positief bleven. Ik neem mezelf dat ook kwalijk. We hadden eerder in moeten grijpen en de rotte appels uit de groep moeten verwijderen. Voetballend komen we makkelijk mee. Er is voldoende kwaliteit maar met tegenslagen kunnen ze niet omgaan.”

Mulder vindt het jammer dat hij zijn klus  niet kan afmaken. Mulder: “ Ik was bezig aan mijn tweede jaar en nu is het afwachten wat er gaat gebeuren. Het heeft me in ieder geval een hoop energie gekost en soms was het moeilijk om het op te brengen. Toch heb ik nooit overwogen om zelf de handdoek te gooien. Mijn toekomst? Geen idee. Er is niet veel meer vrij. Ik merk het wel.”

Voorzitter Han Vermeulen bevestigd de woorden van Mulder: “ Ik heb het echt met pijn in mijn hart gedaan want Guido was normaal gesproken onze trainer voor de komende vijf jaar. Er was wantrouwen van alle kanten ontstaan. Dit kon niet langer verder zo. Zo als het nu ging hoort gewoon niet bij Beursbengels. De schuld ligt bij de spelers, trainer en het bestuur. We zijn er allemaal verantwoordelijk voor.”

Voor de wedstrijd tegen Zevenhoven morgen zal Vermeulen zelf de coaching doen. Vermeulen: “ Ik ben al voorzitter, secretaris en penningmeester en dan nu ook nog voor een dagje trainer. Vanaf maandag zal Ronald van de Meent de trainingen en de coaching doen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)