Beursbengels pas laat langs ZOB

Beursbengels heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om lijfsbehoud in de zaterdag tweede klasse A. De eerste wedstrijd van interim-trainer Ronald van der Meent, die halverwege de week plots de vertrokken Ron van Niekerk moest vervangen, werd ZOB met 2-1 verslagen.

De Amsterdammers beleefden een dramatische start op eigen veld. Al in minuut twee lag de bal op de stip. Een onhandige defensieve en onnodige overtreding was de oorzaak. Mike van Koert schoor onberispelijk binnen en zette de gasten op 0-1. Dat leek de opmaat voor een onplezierige middag voor de thuisploeg, maar de ploeg herstelde zich vlot.

In de twaalfde minuut werd Zion Linger aangespeeld en met een wippertje legde hij een verdediger in de luren. Op zijn schot, hoog in het doel, was de keeper van ZOB kansloos. De hele eerste helft bleef Beursbengels de ploeg die het meeste aanspraak kon maken op een voorsprong. Omdat de kansen aan beide zijden niet werden benut was de 1-1 ook de ruststand.

Na de thee waren het de bezoekers die de overhand kregen. Het was dat doelman Bertram de Langen zeer alert keepte, zodat er niet werd gescoord door de bezoekers. Het duel golfde in het vervolg op en neer, zonder dat een ploeg de kans(jes) verzilverde. In de 89ste minuut was het weer Zion Linger die de verdediging zijn hielen liet zien. Zijn harde voorzet werd onbedoeld van richting veranderd door Yorick van Arkel van de bezoekers. Daardoor was doelman Erik Slaaf op slag kansloos en verdween de bal alsnog in het doel: 2-1.

De resterende blessuretijd was niet genoeg voor ZOB om nog een gelijkmaker te forceren. Voor Beursbengels zijn het drie belangrijke punten, ook omdat concurrent Monnickendam verrassend op bezoek bij koploper WV-HEDW won (2-0). De voorsprong van de Amsterdammers is nog altijd twee punten met nog twee wedstrijden te gaan.

Met dank aan Luc van Bolderick

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)