Beursbengels ten onder bij AH’78

Beursbengels moest het vandaag opnemen tegen AH’78 uit Huizen. In een toch wel eenzijdige wedstrijd kon Beursbengels geen vuist maken en ging het met 3-2 ten onder. AH’78 passeert hiermee Beursbengels op de ranglijst.

De Amsterdammers moesten gewaarschuwd zijn want de ploeg uit Huizen is erg op dreef in de derde periode en stevent af op de periodetitel. Dit bleek ook wel in de beginfase van de wedstrijd. AH’78 ging vol op de aanval en Beursbengels kon zich er niet tegen verweren. Vooral Amsterdammer van geboorte Paul Reumer strooide aan AH’78 kant met fijne passes en bewaarde vooral de rust bij de ploeg uit Huizen. Keeper Bertram de Lange van Beursbengels kon zijn ploeg nog een tijdje in de race houden met goede reddingen, maar na 22 minuten moest hij de bal toch uit het net vissen. Henrique Banjaktoeboer van AH’78 brak door en zijn voorzet belandde bij de eerste paal voor de voeten van centrumspits Sebastian Schildt, 1-0 voor AH’78.

AH’78 vergat door te drukken en Beursbengels kwam weer wat dichter bij het vijandelijke doel. Dennis Gerritsen kreeg eerst zelf al een kansje en even later legde hij de bal, na slecht uitverdedigen van AH’78 panklaar voor Pascal Averdijk, die binnenschoot: 1-1. Mo el Kaddari had de ploeg uit Huizen nog voor rust op voorsprong kunnen zetten, maar hij faalde. Ruststand 1-1.

Na rust begon Paul Reumer bij AH’78 echt uit te blinken. In de 48ste minuut werd hij aan de zijkant van de zestien aangespeeld. De bal leek te hard, maar net voor de achterlijn krulde hij de bal in de uiterste linkerhoek over de verbaasde keeper De Lange heen: 2-1. Beursbengels moest hierna ver terug en AH’78 kreeg volop de mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar Paul Reumer en Mo el Kaddari haalden de trekker niet over. Vijf minuten voor tijd beslisten deze heren toch de wedstrijd. Paul Reumer stuurde Mo el Kaddari weg op links en op twaalf meter van de goal joeg hij de bal onder De Lange door. 3-1 en wedstrijd gespeeld. Beursbengels mocht nog even hopen nadat Dennis Gerritsen een vrije trap met een rare stuit binnen werkte: 3-2. Deze stand veranderde echter niet meer.

Voor Beursbengels is het seizoen wel voorbij. Geen periodetitel en een veilige plaats op de ranglijst. Ze kunnen op het gemak het seizoen uitspelen. AH’78 niet. Zij hebben hun zinnen gezet op het behalen van de laatste periodetitel en die is nu verdomd dichtbij.

Met dank aan Gijs van Slooten, clubwatcher AH’78

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!