Beursbengels verliest van AH’78

Beursbengels heeft vandaag een 0-1 nederlaag geleden tegen AH’78 uit Huizen. Over het geheel genomen wel verdiend afgemeten aan de hoeveelheid kansen die AH’78 creëerde over de gehele wedstrijd, maar in het afronden waren de bezoekers erg slordig. Dus bleef Beursbengels in leven en kreeg in de 2e helft nog een aantal grote mogelijkheden om ook een doelpunt te forceren, wat ze uiteindelijk niet lukte.

De wedstrijd kwam wat traag op gang, beide ploegen keken de kat wat uit de boom uit wederzijds respect voor elkaar. Toch waren het de bezoekers die de eerste mogelijkheden creëerden, Mo el Kaddari kreeg in de 5e minuut op rechts de bal en bediende Thomas van Middelkoop, die al te door was gelopen en op 3 meter niet goed uit kwam met zijn passen, grote kans verkeken. Een kwartier later was het Sebastian Schildt die Thomas van Middelkoop weer diep stuurde, zijn schot werd gestopt door de keeper. Beursbengels combineerde ook goed naar voren, speelde vaak de ‘9’ Donny Geel voor de ’16’ in met bijsluitende middenvelders. In de 20e minuut wist Hendrik van Waveren een teruggelegde bal van Geel hard op de goal te schieten, die verdween maar net over.

Sebastian Schildt speelde sterk voor AH’78

AH’78 combineerde vanaf de 20e minuut beter naar voren en vond in sommige gevallen goed de vrije man. Zo was het weer Thomas van Middelkoop die aangespeeld werd door Mo el Kaddari, op 5 meter van de goal miste hij jammerlijk. Dat waren welgeteld al 3 open kansen die gemist werden door de Huizer bezoekers, geen best resultaat qua kansen benutten derhalve. Beursbengels kwam vlak voor het half uur gevaarlijk door over rechts, de voorzet van Xander Roosen scheerde voorlangs het doel van AH’78 zonder dat er een Beursbengels-been tussen zat. Bertram de Lange liet in de 32e minuut zien dat hij nog steeds een klassekeeper is, een vrije trap van Sebastian Schildt vanaf 18 meter in 2 instanties werd door hem keurig uit zijn doel gehouden. Vlak voor rust kreeg Beursbengels nog een goede mogelijkheid: een voorzet van Xander Roosen vanaf rechts werd door Donny Geel overgekopt. De rust brak aan met een dubbelblank-score, hiermee deed AH’78 zich duidelijk te kort.

Na rust nam AH’78 duidelijk het initiatief in het duel, in een tijdsbestek van 10 minuten schiep het zich 3 goede mogelijkheden, alle waren echter niet besteed aan de rood-zwarten. En daarmee hielp het de thuisploeg in het zadel, Beursbengels rook de mogelijkheid om de openingsgoal te forceren. In de 58e minuut combineerde Beursbengels via links goed door tot aan het strafschopgebied, Hendrik van Waveren werd niet onder druk gezet en gaf een geplaatste bal richting het AH-doel. De curve-bal eindigde op de lat, dé mogelijkheid voor de thuisploeg om de voorsprong te pakken. Inmiddels was Thomas van Middelkoop geblesseerd vervangen door Abed Maachi, Jacob Heinen schoof door naar de linkerspits-positie. In de 67e minuut weer een grote kans voor de bezoekers, een goede combinatie tussen Abed Maachi en Sebastian Schildt kwam uiteindelijk bij Mark Wisse terecht, diens uithaal ging via de buitenkant van de paal naast. Vijf minuten later dan toch de verdiende voorsprong voor de Huizer equipe van Bertus van Effrink: Hans Barmentlo kwam goed door over rechts, zijn voorzet werd prima binnen getikt door de naar binnen gekomen Jacob Heinen: (0-1)

Beursbengels moest nu aandringen voor de gelijkmaker en gaf veel ruimte weg achter de verdediging. Mo el Kaddari werd op links de diepte ingestuurd, passeerde de complete rechterflank van de thuisploeg en voor Bertram de Lange schoof hij de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in. Nog een mogelijkheid voor de thuisploeg, slap verdedigen van AH’78 zorgde ervoor dat Justin Swart schuin voor het doel nog de mogelijkheid kreeg om de gelijkmaker te forceren, Maarten Roomer redde echter attent in de korte hoek.

Eén minuut voor tijd nog een levensgrote kans voor de bezoekers, weer was het Mo el Kaddari die over rechts werd vrijgespeeld, zijn ‘kogel’ ging echter jammerlijk naast. Met 0-1 stijgt AH’78 wederom op de ranglijst. Beursbengels moet even pas op de plaats maken.