Beursbengels verslaat IJFC

Beursbengels heeft vandaag de ongeslagen status na de trainerswissel kunnen voortzetten. Onder leiding van Ronald van de Meent werd IJFC met 3-1 verslagen. In een aantrekkelijke wedstrijd met veel kansen aan beide kanten, was Beursbengels net iets slimmer dan de tegenstander. Met deze winst wordt voorlopig afstand gedaan van de degradatiezone. Met twintig punten staat Beursbengels zevende. Donny Geel had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de winst.

Je moest er snel bij zijn vanmiddag, want al in de tweede minuut lag de bal erin. Een voorzet van Beursbengels werd door de IJFC verdediging niet goed verwerkt en de bal belandde zomaar voor de voeten van Donny Geel. Deze raakte de bal niet optimaal, maar via de keeper kon hij de bal toch binnen werken. 1-0 en een droomstart voor Beursbengels dat er sowieso wel zin in leek te hebben. Het kon de voorsprong dit eerste kwartier nog uitbreiden, toen opnieuw Geel oog in oog met keeper Remco Bloemheuvel van IJFC een goede kans kreeg. In twee instanties lukte het hem niet om te scoren. Ook Zion Linger mocht alleen op Bloemheuvel af, maar ook hij kreeg de bal er niet in. Het duurde tot de twintigste minuut eer dat IJFC wat terug deed. Een goede voorzet van Dwight Vlijter kon echter niet worden afgewerkt. Het was opnieuw Beursbengels dat toesloeg. Een vrije trap werd kort genomen op routinier Dennis Gerritsen. Hij legde de bal bij de tweede paal neer waar Michiel Klinkers knap binnen kopte. Met deze 2-0 geen vuiltje aan de lucht voor Beursbengels. Dezelfde Klinkers moest even later wel met zijn schouder uit de kom het veld verlaten na een ongelukkige botsing. IJFC probeerde nog wel wat voor rust, maar het afstandschot van onder andere Gerben Renes was niet gevaarlijk genoeg. Met 2-0 gingen de spelers de rust in.

Snelle goal voor Beursbengels
Snelle goal voor Beursbengels

Na rust was het opnieuw opletten. Wederom in de tweede minuut sloeg Donny Geel weer toe. Gerritsen kon door op rechts en behield het overzicht. Hij legde de bal naar links op Geel en deze kon vrij eenvoudig binnen tikken. Met 3-0 leek de wedstrijd gespeeld, maar dit was zeker niet het geval. IJFC verliet de verdedigende stelling en ging vrijuit naar voren spelen. Met name Jelle Eissens was hierbij dreigend, maar toe hij de bal aflegde op Kees Kerhof, volgde er een zeer matig schot. Eissens kon even later wel scoren toen Beursbengels keeper Sander van den Boogaard wel goed redde, maar de bal voor de voeten van Eissens terecht kwam, die er 3-1 van maakte. Beursbengels wankelde even in deze fase en het was even later aan keeper Van den Boogaard te danken dat erger werd voorkomen. Oog in oog met opnieuw Eissens redde hij knap. Van den Boogaard keepte een uistekende wedstrijd. Daarna ging het over en weer. Het veld lag hier en daar behoorlijk open en Beurbengels kreeg via Geel en Linger een paar grote kansen. Davey Boon kreeg een kopkans namens IJFC. Gescoord werd er niet meer in deze uiterst sportieve wedstrijd. Met name Raimundo Mendes van Beursbengels speelde achterin een goede partij. De streng fluitende, maar daardoor uitstekende scheidsrechter Julio Barrales blies na iets meer dan negentig minuten voor het einde.

Goed fluitende scheidsrechter Julio Barrales
Goed fluitende scheidsrechter Julio Barrales

Beursbengels doet hiermee goede zaken en de trainerswissel lijkt te hebben geholpen. Niet dat de ploeg heel anders speelt onder Van de Meent, maar de beleving lijkt anders. Van de Meent zelf was tevreden met het resultaat, maar niet tevreden over het spel.
Van de Meent:’Ik vond het een slechte wedstrijd. Vorige week voetbalden we echt beter. We zitten alleen in een fase dat de spelers ook niet durven te voetballen. Als je bovenaan staat is dat lef er wel. Ik denk dat het vertrouwen moet groeien en dat gaat ook gebeuren. Als de resultaten eerst maar goed zijn, dan wordt ook het spel uiteindelijk beter.’

Donny Geel scoorde twee keer vandaag
Donny Geel scoorde twee keer vandaag

Van de Meent twijfelt of hij door wil gaan in het trainersvak.
Van de Meent:’Tja, dat weet ik nog niet. Het is een hele investering om diploma’s te gaan halen. Ik heb ook nog het probleem dat mijn vrouw op zaterdag werkt. Ik vind het wel heel leuk om te doen, dus misschien komt het er nog van.’

Volgende week mag Beursbengels uit bij AH 78 proberen om opnieuw punten te pakken. De ploeg is wel gewaarschuwd. AH 78 speelde de laatste tijd onder haar kunnen en won vandaag de belangrijke wedstrijd tegen UVV met 2-0.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)