Beursbengels voelt zich bestolen

In een wedstrijd die niets meer om het lijf had, heeft Beursbengels twee punten kado gedaan aan Geinoord-Nieuwegein door 1-1 te spelen. Daarmee deed de ploeg van trainer Guido Mulder zichzelf tekort in een wedstrijd waar het vele kansen miste en een groot gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg was. Toch kon Geinoord nog een punt mee naar huis nemen omdat scheidsrechter Den Hooglander zo vriendelijk was om een met de schouder gekeerde inzet van Ausline Ogbonna, met een strafschop te bestraffen wegens hands. Een blooper waar Ferry de Vries dankbaar gebruik van maakte door de elfmetertrap onberispelijk in te schieten: 1-1. Dit allemaal kort voor het einde. Toen de bal eigenlijk aan de andere kant wel op de stip had moeten belandden wegens een zuivere handsbal van een Geinoord verdediger, gaf de scheids niet thuis. Hooglander die de andere kant opkeek en ook niet het opstootje achter zijn rug daarna opmerkte, onthield Beursbengels een zuivere strafschop en voelde men zich daardoor bestolen.

Voor de rust een beter spelend Beursbengels dat de meeste kansen kreeg maar het vizier niet op scherp had staan. Met zeven invallers wegens blessures en schorsingen mocht Geinoord van geluk spreken dat het na alle perikelen bij de thuisclub niet op achterstand kwam. Kansen dus genoeg voor de thuisclub maar geen doelpunten. Omdat het aan de andere kant ook niet lukte brak de rust aan zonder doelpunten 0-0. Na de rust een betere tweede helft zonder sprankelend voetbal. Veel middenveldspel, weinig uitgespeelde kansen voor de bezoekers en een paar uitgelezen mogelijkheden voor Beursbengels met een treffer van Donny Geel die Beursbengels op voorsprong bracht: 1-0. Een prachtige treffer gevolgd door een aantal grandioze missers waarvan een wereldkans door Geel alleen voor keeper Benjamin Velders. Aan de andere kant deed zich de beste kans voor via Djoeck ter Burg die keeper Bertram de Langen op zijn weg vond die trouwens een beste wedstrijd keepte. Met de beste en mooiste kansen voor Beursbengels leek de formatie van Guido Mulder op de overwinning af te stevenen. Leek, want in de 88-ste minuut was een black-out van arbiter Hooglander er de oorzaak van dat Beursbengels alsnog twee punten kon inleveren.

Een domper voor de thuisclub dat volgende week zaterdag kampioenskandidaat Valleivogels op bezoek krijgt dat bij een overwinning kan promoveren naar de eersteklasse als IJFC verliest. Een wedstrijd waar grote belangstelling voor bestaat aan de zijde van Valleivogels. De verwachting is dat een paar honderd supporters de club zullen vergezellen naar sportpark Sloten. Bij Beursbengels wacht men in ieder geval een warm onthaal, die de wedstrijd zeker niet kado zal willen doen. De formatie van trainer Guido Mulder wil dit seizoen nog een keer vlammen. Daarom zal erop sportpark Sloten heel wat te beleven zijn.

Verslaggever: Freek Louis