BFC deelt gehavend RODA’23 gevoelige tik uit

RODA’23 wacht een behoorlijk zware opgave om nog promotie naar de zaterdag derde klasse te bewerkstelligen. In de eerste finalewedstrijd van de nacompetitie ging de ploeg van Peter Grifhorst met 4-0 onderuit tegen competitiegenoot BFC.

Met vier wijzigingen (twee schorsingen en twee blessures) moesten de Bovenkerkers behoorlijk improviseren. Daarbij domineerde BFC, dat onder leiding staat van oud-Ajacied Danny Schenkel, grotendeels de eerste helft. Waar Dico Knevel in de tiende minuut al dicht bij de openingstreffer was, lag deze er nog geen twee minuten later wel in. Uit een hoekschop kopte Maurits Knoop de 1-0 binnen. RODA’23 had het in deze fase niet gemakkelijk en moest alle zeilen bijzetten om tegendoelpunten te voorkomen.

Dat lukte tot de 28ste minuut. Na een knappe aanval over de linkerkant bracht Olivier Blaauw de 2-0 op het scorebord. BFC was de betere ploeg en kreeg voldoende kansen om de score verder uit te breiden. RODA’23 kwam niet verder dan een vrije trap van Paul Bosse die fraai over het doel werd getikt door BFC-doelman Desmond Ording.

Op de achtergrond kopt Maurits Knoop de 1-0 binnen.

Na de hervatting kwamen de gasten goed uit de startblokken en namen ze zelfs het initiatief met diverse hoekschoppen als gevolg. BFC liet zich hierdoor niet verrassen en kwam sterk terug. Tien minuten na de rust gooide Knevel het duel definitief in het slot door een strafschop te benutten: 3-0. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 4-0 via Blaauw, die iedereen te snel af was.

“BFC was duidelijk de betere ploeg”, was het oordeel van Grifhorst. “Wij moesten vandaag teveel improviseren, wat ons spel niet ten goede kwam. Ik ben wel trots op mijn ploeg dat ze een grote dosis inzet toonden. Volgende week gaan we ons stinkende best doen om het BFC toch nog lastig te maken, want in het voetbal weet je het nooit”, blijft de oefenmeester, die volgend seizoen aan het roer staat bij Ouderkerk (zaterdag) hoopvol.