Bij Chabab moet de gifbeker helemaal leeg: 7-1 nederlaag bij WKE

In de Topklasse lijkt het doek voor FC Chabab wel zo’n beetje gevallen. De Amsterdammers verloren in Emmen het inhaalduel met maar liefst 7-1. Na twaalf minuten was het duel eigenlijk al gespeeld. Ondanks de ruime nederlaag gelooft assistent Patrick Koppenaal nog in handhaving.

Zonder coach Alami Ahannach was afwezig omdat hij op de bank zat bij Telstar tegen VVV. Zijn taak werd overgenomen door assistent Patrcik Koppenaal. Verder ontbraken ook Rodney Bel, Gino Felixdaal, Ibrahim Attalj en Geoffrey Verweij wegens een schorsing.  Zonder hoofdcoach en vijf basisspelers bleek in Emmen al heel snel dat er niets te halen viel.

Na vijf minuten was het al raak voor WKE, dat eveneens strijd tegen degradatie. Jan Hooiveld scoorde de 1-0. Zeven minuten later maakte diezelfde Hooiveld er ook 2-0 van.  Chabab voetbal niet een onaardig en kreeg zelfs wat mogelijkheden. Tot aan de zestienmeter wilde het allemaal wel, maar het daadwerkelijk afmaken van de kansen zat er vandaag niet in. Nog voor rust was het 3-0. In d e45ste minuut maakte Anton Jongsma de derde Emmense treffer.

Dat de gifbeker helemaal leeg moest bleek wel in de tweede helft. Chabab had meer balbezit maar het geloof bij de Amsterdammers was weg. Zeker nar de vierde treffer voor WKE. Die viel in 67ste minuut er werd gemaakt door Guillano Grot. Anton Jongsma maakte er met zijn tweede goal van de middag een kwartier voor tijd 5-0 van.

De niet meer dan ‘spreekwoordelijke’ eer werd gered door Bilal El Yacoubi. De aanvaller zorgde in de 81ste minuut voor de 5-1.  In de laatste vijf minuten maakte WKE de zevenklapper compleet. Ali Al Fredani en de derde treffer van Hooiveld zorgde voor de 7-1 nederlaag.

Assistent Patrick Koppenaal: “We worden ons in mijn ogen twee strafschoppen onthouden en twee doelpunten van WKE waren buitenspel. Daarnaast kregen we met blessures te maken in de wedstrijden en we hadden al niet zoveel keus, maar dat is allemaal geen excuus als je 7-1 verliest.”

Volgens Koppenaal is het nog steeds mogelijk voor Chabab om zich te handhaven. Koppenaal: “Bij mij is het geloof er nog wel. Hoe dat bij de spelers zit weet ik niet. We moeten vierde van onderen zien te worden en hopen dat we de nacompetitie halen. We staan zeven punten achter met een wedstrijd minder gespeeld en we hopen natuurlijk nog steeds dat we de drie punten  van de  wedstrijd tegen HSC’21 terug krijgen.”

Klik hier voor de uitslagen, de stand en het programma of kijk op de klassenpagina van de Topklasse