Bij ‘doe het zelf club’ DVVA begint het grote succes in te dalen: ,,We regelen het zelf wel.”

,,Fantastisch”. ,,Niet normaal.” ,,Een sprookje”. ,,Ontzettend genoten”. ,,Dik verdiende promotie”. ,,Trots”. De superlatieven schoten te kort in de dagen na de promotie van DVVA. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde: naar de Vierde divisie! En dat voor een vereniging uit de Watergraafsmeer die bekend staan om de gezelligheid en ‘even een balletje trappen’. Geen budget, contributie betalen, alles met eigen vervoer, en de kleding? ,,Dat regelen we zelf ook wel.” Jip Molenaar, doelman Lode van Hattum, topscorer Jelle Spanninga en Jim Schiks staan stil bij het succes van de cultclub.

Van Basten

Zoals Marco van Basten ooit riep na de gewonnen EK finale van 1988: ,,Op maandag moeten we ook gewoon weer boodschappen doen.” In dit geval zijn de DVVA-spelers op maandag druk met hun baan en studie. Molenaar: ,,Ik heb er nog steeds geen worden voor. Op basis van dit seizoen verdienden we het gewoon. Ik kan me nog herinneren dat de stemming in september was ‘als we maar niet degraderen’, toen we voor het eerst aantraden tegen Eerste klasser ZOB, voor de districtsbeker. Dat was het sentiment binnen de groep. We begonnen die wedstrijd heel gespannen. Na afloop reed ik met mijn broertje naar Duitsland om een Bundesliga wedstrijd te bezoeken. Ik zei letterlijk tegen hem: ‘we zouden met dit team weer kunnen promoveren’. Gek he!?

Doe het zelf club

Met dertien doelpunten kroonde Jelle Spanninga zich tot topscorer van DVVA. ,,Een bekroning voor ons! Vorig jaar lukte het ons direct te promoveren met deze goede groep. De kracht? We kunnen het goed met elkaar vinden. We kennen elkaar eigenlijk al jaren, maar speelden nooit met elkaar in een eerste elftal. We zijn sinds twee jaar samen gekomen. We zijn ook een soort ‘Doe het zelf club’, dat schept een extra stevige band. De nacompetitie is een heel mooie prestatie met twee leuke wedstrijden. Vooral de woensdagwedstrijd, daar heb ik het meest van genoten. We haalden best een goed niveau.”

Spirit

Lode van Hattum roemt het team; de spirit eromheen is minstens zo belangrijk: ,,Onze kracht zit ‘m ook op de tribune; jongens die geblesseerd zijn, gestopt of bij een andere vereniging zijn gaan spelen en trainers van de tegenpartij gek maken (Verdonkschot van Aalsmeer, Mark Bakker van Zuidvogels etc.) Die jongens staan er soms met nog meer passie dan gasten in het veld.”

Bijdrage

Jim Schiks (31), als oud gediende, zag de vreugde en het plezier bij alles wat DVVA is. ,,Echt genieten hoor, dit succes. We zijn een heel seizoen compleet gebleven. Spelers die minder of weinig hebben gespeeld, ook zij bleven aangehaakt. Iedereen levert ook een bijdrage. Lennart Bril die zaterdag nog eventjes de 3-1 binnenschiet. Woensdagavond tegen Buitenpost was het Julius Goedhart die mij verving het laatste kwartier, omdat mijn beide kuiten helemaal vol liepen. Dat is óók de kracht van dit team. Buiten het veld regelt iedereen wel iets, of support de groep langs de lijn. De supporters bus van afgelopen zaterdag was een initiatief vanuit de spelersgroep, we moeten dat gewoon zelf regelen.”

Lowlands

Lode van Hattum zag dat trainer Den Breejen toch iets minder amused was na de wedstrijd tegen Flevo Boys: ,,Na back to back promoties verwacht je meestal alleen maar vreugde en trotse koppies. Alleen onze trainert was tot aan de shelter nog pissig over onze slechte tweede helft en ‘blij’ dat ie van ons af was. Maar, Wilfred heeft het waanzinning goed gedaan. Al met al staat er nu ‘officieel’ het hoogst spelende vriendenteam, wat voor elkaar door het vuur gaat. Van de trainingsuurtjes op het veld tot de laatste uurtjes op Lowlands.”

DVVA - FC AALSMEER

Filmpjes

Na een zwaar weekend is Schiks nog wel herstellende: ,,Mijn lichaam heeft langer nodig voor herstel. Het waren echt een paar gouden dagen. Woensdag was al een heel bijzonder dag. Op ons ‘eigen tuintje’. En dan zaterdagmiddag een finale. Winnen was het enige dat telde, met goed of slecht voetbal. De hele dag stond in het teken van die wedstrijd. We kregen motivatie filmpjes ingestuurd van bekende mensen, bekende voetballers tot aan collega-clubs, zoals de selectie van competitiegenoot BFC. Hartstikke leuk.”

Humor

Ook de voetbalhumor staat hoog in het vaandel bij DVVA. Van Hattum: ,,De benjamin van de groep, Dylan, die douchte altijd als enige met een onderbroek. De oudere gasten hadden dit nog nooit gezien. Dus al snel kwam de afspraak: ‘als je scoort dan gaat ie uit’. Het heeft hem tot Argon thuis gekost. Wou hij zo graag niet naakt douchen?”

DVVA - FC AALSMEER

Vreemde eend

De spelersgroep gaat van de zomerstop genieten en beginnen in juli met de eerste activiteiten. De plicht roept voor de Vierde divisie die start op 31 augustus, onder leiding van een nieuwe trainer (Hans Schakel, red.) Molenaar: ,,We beleven een sprookje, want we zijn een club zonder middelen. De verwachtingen zullen niet zo hoog zijn. Wat we wel zien, is de heel goede ontwikkeling van spelers. Iedereen heeft aangetoond het volgende niveau steeds weer aan te kunnen. We zijn ook dit seizoen elke week iets beter geworden. Het zal tijd kosten, maar ik heb het volle vertrouwen én er mega veel zin in. We oefenden al eerder tegen buurman JOS en WV-HEDW. Die wonnen we! En, voor de beker speelden we tegen Ajax. Dat is anders, maar we kunnen mee. Zijn we goed genoeg? Het zal spannend zijn. Waar we stranden weten we niet. Dit is een intelligente groep, die supersnel leert. En ach, de soms wat zure reacties over onze accommodatie….We zijn gewoon amateurs. Misschien een vreemde eend in de bijt? Vast en zeker. Maar we zijn geen Eerste of Tweede divisie club. We hebben een heerlijk en gezellig complex. Dat aparte omarmen wij. Dat is onze kracht.” Spanninga valt zijn ploeggenoot nog bij: ,,Op naar volgend seizoen, met hopelijk een paar leuke derby’s in de Vierde divisie.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)