Bij RODA ’23 en HBC werd niet gescoord

Afgelopen zondag nam RODA ’23 het op tegen HBC uit Heemstede. In de zondag tweede klasse draait HBC boven in mee, terwijl RODA ’23 in de onderste regionen van de competitie bivakkeert. Vorige week pakte RODA wel de eerste drie punten van het seizoen, in Amstelveen werd Theole verslagen.

Op een zonnig sportpark van RODA ’23 startte de bezoekers uit Heemstede goed. HBC kreeg meerdere grote kansen om de score te openen, maar de pogingen verdwenen niet in het doel van RODA. Na het goede begin van HBC kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd te zitten. Ook nam RODA het initiatief van  de bezoekers over. Dit resulteerde in kansen voor Thimo de Jager en Tex Koster. Voor rust kreeg HBC nog kansen, maar met de brilstand nog op het scorebord gingen de teams aan de thee.

Na de rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en ging het spel op en neer. Zowel RODA als HBC kregen mogelijkheden om de score te openen, maar de bal ging er aan allebei de kanten niet in. In de slotfase van het duel was de thuisploeg dichtbij de winnende treffer, de doelman van HBC was al gepasseerd. Echter eindigde de wedstrijd zoals deze begonnen was: 0-0.

Aankomend weekend neemt RODA ’23 het op tegen VSV voor de districtsbeker. De ploeg uit Velserbroek schakelde eerder AGB uit de eerste klasse uit. Zondag wordt er om 14:00 afgetrapt

Foto’s: Koos van der Leest. Klik hier om meer van zijn foto’s te zien.