Bijzonder bekerweekend: Waterwijk ontvangt twee elftallen Ajax

Een speciale dag dat wordt 24 oktober voor Waterwijk. De club uit Almere komt in de tweede ronde van de KNVB-beker met de Zondag 1 uit tegen de Zaterdag 2 van Ajax, terwijl de Zaterdag 1 het eerste zaterdagelftal treft van de recordkampioen. “Het is bijzonder om op een dag twee amateurploegen van Ajax op bezoek te krijgen”, vertelt Rini Walburg, voorzitter van Waterwijk.

“Het wordt een gezellige middag. Er is live muziek en er staan twee bekerduels op het programma”, vervolgt Walburg. “Als voorzitter ben ik niet echt bezig met een bekerloting, maar natuurlijk hoop ik dat wij kunnen verrassen.”

De zondag 1, uitkomend in de vierde klasse, trapt om 12.00 uur af. Om 14.30 uur komt het zaterdagelftal in actie, dat uitkomt in de derde klasse. “De kans dat wij doorgaan is miniem”, weet Walburg, die al dertig jaar lid is van de club. “Ik hoop vooral dat het een gezellige dag gaat worden, maar mij is het niet ontgaan dat het eerste amateurelftal van Ajax minder draait.”

De Amsterdamse hoofdklasser staat in de competitie op de negende plaats. “Onze standaardelftallen draaien behoorlijk. Afgelopen zondag heb ik genoten van de overwinning van onze zondag ploeg op AS’80. Het werd nog even spannend, maar de 2-1 zege was verdiend.”

De voorzitter hoopt dat beide elftallen komend seizoen kunnen verrassen. “Het zou mooi zijn als er een periodetitel kan worden gepakt.”

Walburg moet de dubbele bekerconfrontatie helaas aan zich voorbij laten gaan. “Ik ga komend weekend met mijn gezin weg. Dat stond al langer gepland, maar ik zal na afloop van de duels zeker op mijn telefoon kijken. Wie weet kunnen we voor een verrassing zorgen”, besluit hij met een knipoog.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!