Bilal el Amrani (Odin’59) eerste aanwinst voor Ajax

Zaterdag hoofdklasser Ajax heeft zich voor komend seizoen versterkt met Bilal el Amrani van competitiegenoot Odin’59 uit Heemskerk. De Amsterdammer keert na een seizoen weer terug naar Amsterdam waar hij onder meer uitkwam voor Blauw Wit, Swift, Buiksloot en Chabab.

Het wordt voor El Amrani sinds 2012 al weer zijn zesde club. Ieder jaar verkaste hij van vereniging. Sinds 2012 kwam hij uit voor Blauw Wit, Swift, Buiksloot en Odin’59. EL Amrani: “Aan het eind van ieder seizoen krijg je toch altijd weer clubs die interesse hebben. Ik had besloten eigenlijk niet meer in Amsterdam te gaan spelen. Alleen voor AFC en Ajax zou ik openstaan. Als een van die twee zich dan meldt dan ga je toch twee keer nadenken.”

Foto Rob van Vliet: EL Amrani in duel met Donny van der Dussen eerder dit seizoen
Foto Rob van Vliet: EL Amrani in duel met Donny van der Dussen eerder dit seizoen

De 24-jarige aanvaller scoorde dit seizoen twee keer tegen Ajax in de eerste ontmoeting en in de return gaf hij onlangs de beslissende assist. El Amrani: “Dat zal zeker meegespeeld hebben om mij te benaderen. De gesprekken liepen dan ook heel soepel. Na twee ontmoetingen waren we er uit. Ik heb nog wel even getwijfeld omdat Odin’59 misschien wel naar de Topklasse promoveert. Die kans is best groot. Het zou mooi zijn als ik in Heemskerk afscheid kan nemen met de titel en volgend seizoen dat met Ajax ook realiseren. De trainer (Jorg Smeets. red.) heeft me in ieder geval beloofd dat ze niet zullen degraderen. Ajax moet gewoon terug naar de Topklasse. Die ambitie hebben ze en die heb ik ook.”

Foto boven Pim Hols

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)