Bilal El Amrani vertrekt bij Chabab voor ODIN ’59

Bilal el Amrani vertrekt bij Chabab. De middenvelder ziet de overstap met de fusie naar Nieuw Utrecht niet zitten en gaat daarom volgend seizoen bij Odin’59 voetballen. “Ik heb na de fusie met Nieuw Utrecht gesproken en hun aanbod vergeleken met dat van Odin. Toen ik ze naast elkaar had liggen klonk het verhaal van Odin aantrekkelijker.”

Bij zijn oude club Chabab was het dit seizoen zelden rustig. De voetbalclub lag overhoop met de gemeente waardoor thuiswedstrijden en trainingen vaak op een ander veld moesten plaatsvinden dan op het eigen Sportpark Riekerhaven. “Tot december ging het goed. Maar daarna kwamen alle randzaken erbij kijken en zijn we ingezakt. Het is moeilijk om je daarvan af te sluiten en uiteindelijk heeft dat ook invloed op je spel.”

Bilal el Amrani verloor zijn laatste wedstrijd in het shirt van Chabab met 6-8 van DHC. Foto: Aad van der Knaap/Haaglanden Voetbal
Bilal el Amrani verloor zijn laatste wedstrijd in het shirt van Chabab met 6-8 van DHC. Foto: Aad van der Knaap/Haaglanden Voetbal

El Amrani heeft inmiddels de eerste gesprekken met de nieuwe trainer achter de rug. “Ik ben door Richard Plug benaderd om bij Odin te komen voetballen. Voor hem word het ook zijn eerste seizoen. Ik heb er al rondgekeken en alles is daar heel fijn geregeld zodat ik me weer op voetballen kan focussen. In principe ben ik gehaald voor de basis, hoewel ik me natuurlijk wel zal moeten bewijzen. Plug was opzoek naar een nieuwe nummer tien die voor creativiteit op het middenveld kan zorgen en ik hoop zelf ook bij te kunnen dragen met minstens tien doelpunten.”

Voor El Amrani staat er volgend seizoen dus een nieuw avontuur te wachten en daar heeft hij veel zin in. “Het eerste seizoen zal ik veel in mezelf moeten investeren. Ik ben pas 24 dus er zit nog genoeg rek in. Het is ook leuk om tegen andere clubs te gaan voetballen en me daar in de kijker te spelen en misschien word ik uiteindelijk nog wel beloond.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)