Bilal el Hajoui el Jaafari (DCG) gaat nieuwe uitdaging aan in Uitgeest

Met pijn in zijn hart laat Bilal el Hajoui el Jafaari zondag tweedeklasser DCG na drie seizoenen achter zich. De 24-jarige vleugelaanvaller gaat zijn geluk beproeven bij FC Uitgeest, dat als kampioen van de tweede klasse A naar de zondag eerste klasse is gepromoveerd.

Het waren drie hele mooie jaren, zegt El Hajoui el Jaafari, en DCG blijft zijn club. Zijn ambitie om hogerop te gaan kreeg de overhand boven een langer verblijf in Amsterdam-West. “Ik heb hier mijn schoonfamilie leren kennen, het enorm naar mijn zin gehad, maar toch kies ik nu voor mijn eigen plan. Ik ben toe aan iets nieuws, een nieuwe uitdaging. Dat geeft weer extra motivatie om mijzelf ook op een hoger niveau te kunnen bewijzen.”

Een aantal proeftrainingen bij zondag eersteklasser EDO liepen op niets uit, omdat El Hajoui el Jaafari dat niet zag zitten. Een berichtje van Florian Wolf, de trainer van FC Uitgeest, gaf hem wel het vertrouwen dat hij zocht. “Vanwege de deadline (15 juni, red.) moest ik snel een keuze maken. Ik denk dat dit de juiste keuze is. Ik ga de eerste klasse in, een nieuwe concurrentiestrijd aan en verwacht een leuk seizoen.”

Hij laat DCG achter in de tweede klasse, na een miraculeuze ontsnapping tegen VVZA. “Ik heb eerlijk gezegd dat ik het niet zou zien zitten om in de derde klasse te voetballen. Mochten we erin blijven, kon ik er nog een nachtje over slapen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb er goed over nagedacht. De mensen bij DCG begrijpen ook dat ik de keuze heb gemaakt. Ik sluit mijn periode hier heel positief af en weet dat ik altijd terug kan komen.”

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG