Home / Algemeen / Bizarre situatie voor TOB en RODA’23

Bizarre situatie voor TOB en RODA’23

In de zaterdag derde klasse B heeft TOB vanmiddag niet kunnen spelen omdat tegenstander Legmeervogels een uur voor tijd liet weten niet voldoende spelers te hebben. TOB vecht tegen degradatie en weet nu niet waar het aan toe is. RODA’23 dat al dacht een klasse te zullen afzakken heeft dus nog hoop.

Trainer Dick Trock snapt er helemaal niets van. Trock: ‘ Wij verzamelen altijd om 13:15 uur. Iedereen was er we wilden net gaan omkleden toen we een telefoontje kregen van Legemeervogels dat ze niet kwamen opdagen. Ik was eindelijk compleet. De scheidsrechter was er ook en die zei ons dat we tot drie uur moesten wachten omdat de regels zijn.”

Doordat Legmeervogels niet kwam opdagen is er ineens een hele rare situatie ontstaan. Legmeervogels is al gedegradeerd. TOB is in een  felle strijd gewikkeld met RODA’23 om de tweede degradatieplaats. Nacompetitie kunnen beiden clubs niet meer ontlopen. RODA’23 verloor vanmiddag met 1-2 van VVC en denkt dat het al gedegradeerd is maar dat is niet waar want de wedstrijd tussen TOB en Legmeervogels is van dusdanig belang dat hij naar alle waarschijnlijkheid deze week ingehaald zal moeten worden.

Hans Heere, voorzitter van Legmeervogels legt uit wat er precies gebeurd is: “ Op papier heeft het team 23 spelers. Vandaag hadden we er precies negen. Ze zeggen allemaal zo makkelijk af. Dat heeft natuurlijk ook met de resultaten te maken. Ik ben tot vrijdagavond tien uur bezig geweest om samen met de trainer een elftal compleet te krijgen. We hebben zelfs de veteranen gebeld. Ik heb net een paar mailtjes gehad van spelers dat ze graag het seizoen op een waardige manier willen afmaken. Dat zijn we ook aan onze stand verplicht. Ik heb de KNVB een mail gestuurd en uitgelegd dat we niet zijn komen opdagen. Ik wacht wel af wat er nu gaat gebeuren. Ik hoop dat we de wedstrijd woensdag in kunnen halen want daar hebben onze tegenstanders recht op.”

Dick Trock: “ En dat is dus precies waar ik bang voor ben. Veel van mijn spelers hebben deze week vakantie en zijn een paar dagen weg of naar het buitenland. Woensdag of donderdag ben ik niet compleet. Dus slaat nergens meer op. Tegen Ouderkerk kwamen ze ook al niet opdagen en ik hoorde dat ze volgende week ook niet zullen spelen.”  Dat laatste ontkent Heere: “ Wij gaan zeker het seizoen afmaken dat willen de spelers die mij gemaild hebben ook. Op een waardige manier het seizoen afmaken. Volgende week spelen we ook gewoon.”

Maandag zullen beiden clubs in contact treden met de KNVB en dan zullen ze horen wat er verder met de wedstrijd TOB Legmeervogels gaat gebeuren. RODA ‘ 23 is dus nog niet gedegradeerd!

Kijk voor de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B.

Archieffoto Hans van Beek: TOB-trainer Dick Trock

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!