Blackout scheidsrechter kost Ajax overwinning

Hoofdklasser Ajax heeft in Ermelo de punten gedeeld met DVS’33 (0-0) maar bloedeloos was de wedstrijd zeker niet. Een ‘blackout’ van de scheidsrechter in de eerste minuut koste Ajax misschien wel de wedstrijd. Toch loopt Ajax weer in op koploper Sparta Nijkerk dat verloor bij Quick Boys.

Trainer Bart Logchies: “De wedstrijd was amper bezig of Yuri Rose jaagt goed door op de doelman van DVS’33. Die verspeelde vervolgens de bal en Yuri kon scoren maar de keeper maakte een overtreding. Dus ik dacht al dat is ene penalty en een rode kaart maar er gebeurde helemaal niets! Na afloop vertelde hij me dat hij het niet gezien had en een ‘blackout’ moet hebben gehad.”

Toch had Ajax met een voorspong de rust in moeten gaan want de Amsterdammer waren beter dat DVS’33/ Logchies: “ Ze begonnen met druk zetten mar zakte daarna steeds meer in. We hadden gewoon moeten scoren”

16112013 DVS Ajax

Ajax mistte nog steeds de geschorste Dennis Kaars, hij zat de laatste van zijn drie wedstrijden schorsing uit, en Paul Quasten die een lichte blessure had. Logchies: “ En dat schele natuurlijk wel wat maar we hadden gewoon moeten scoren.”  Kenneth Misa-Danso en Glenn van Zoolingen kregen zeker de kans in de eerste helft.

Na rust waren er minder kansen. Doelman Danny Been hield Ajax in de race door een aanval van de ploeg uit Ermelo onschadelijk te maken. Namens Ajax was Joris Dekker nog dichtbij een treffer maar het bleef uiteindelijk 0-0.

Logchies: “Toch is het een prima weekend voor ons omdat Sparta Nijkerk verliest van Quick Boys en we dus gewoon weer een punt inlopen.  En vergeet niet dat DVS gewoon een goede ploeg is. Er zullen niet veel ploegen gaan winnen hier.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag Hoofdklasse.Foto’s Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)