Blauw-Wit Beursbengels en Vlug & Vaardig starten met punt

De Amsterdamse derby tussen Blauw-Wit Beursbengels en Vlug & Vaardig in de zaterdag derde klasse B heeft geen winnaar opgeleverd. De degradant uit de tweede klasse en de promovendus uit de vierde klasse bleven op Sportpark Sloten steken op een 1-1 gelijkspel.

Na een paar minuten was de eerste kans voor Vlug & Vaardig, alleen schoot spits Regilio Wooding vanaf de rand van het strafschop over. Halverwege de eerste helft kreeg Blauw-Wit Beursbengels, na een paar goede combinaties, twee grote mogelijkheden, maar beide keren lag de doelman van Vlug & Vaardig in de weg. Onmiddellijk daarna werd een counter van V&V, die uitmondde bij Raoel Russel, maar net gekeerd door doelman Bertram de Lange.

Blauw Wit BB - V&V

Op slag van rust leek Blauw-Wit Beursbengels de score te openen, toen centrale verdediger Raoul Darnoud mee naar voren kwam en midden voor het doel een niet te missen kans kreeg. V&V-doelman Krap dook naar de hoek, maar wist met zijn voet nog net de inzet van Darnoud over het doel te werken.

In de tweede helft gaf de thuisploeg onder leiding van aanvoerder Pascal Heije vol gas. Maar na vijf minuten brak V&V de wedstrijd open. Marvin Calor was alert in een luchtduel in het strafschopgebied, na een fout van een BWB-verdediger, en wist de bal van dichtbij binnen te tikken: 0-1.

Blauw Wit BB - V&V

V&V kon maar kort genieten van de voorsprong. Een bal door het midden werd tussen twee verdedigers opgepikt door Tommy Janssen, die vervolgens de gelijkmaker scoorde. In de fase daarna wist Krap twee keer binnen een minuut fraai te redden voor de gasten. Halverwege de tweede helft werd de vlak daarvoor ingevallen Leroy Hardenberg in het strafschopgebied neergelegd, maar kreeg geen strafschop van scheidsrechter Bakridi.

Met een gelijke tussenstand was de slotfase een open strijd. Blauw-Wit Beursbengels ging achterin één-op-één spelen, wat V&V meer ruimte gaf en over en weer ontstonden kansen. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt in de eerste competitiewedstrijd.

Verslag Rien van Tilburg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!