Foto Jaap Maars

Blauw Wit / Beursbengels op inzet afgetroefd door SCW

In de zaterdag derde klasse B is fusieclub Blauw Wit/Beursbengels vooral op inzet afgetroefd door SCW. De ploeg van Dave Samson, dat voetballend de betere was, verloor in Rijsenhout met 1-0 en profiteerde dus niet van de nederlaag van koploper Buitenveldert.

Het spannende duel werd uiteindelijk een kwartier voor tijd beslist door Jeff de Vilder. Het was de tegen de verhouding in want SCW had meer dan een uur gestreden om het veel betere Blauw Wit / Beursbengels van haar lijf te houden. De aanleiding van de enige treffer was trouwens wel opmerkelijk te noemen. Bij uit een uitbal waarbij de bal een paar meter door rolde pakte SCW-er Rolf Boesveld in een reflex de officiële wedstrijdbal die voor de dug-out lag en bediende direct De Vilder. De organisatie bij de Amsterdammers was zoek. De Vilder kon geheel vrij op doelman Mohammed Kourai af gaan en scoren. Met een fantastische lob vloog de bal over de doelman.

Foto Jaap Maars

Blauw Wit dicteerde de wedstrijd, maar veel kansen leverde het niet op. Wel had de ploeg van Samson pech dat een treffer van Sergio Ommel werd afgekeurd. De voorzet waaruit Ommel raak kopte kwam vanaf de achterlijn dus buitenspel lijkt het nooit geweest te zijn.

Halverwege de tweede helft kreeg SCW een kans om de score onverwachts te openen. Uit een vrije trap van Madrane kopte Boesveld de bal in de handen van Kourai. Aan de andere kant kreeg Blauw Wit/Beursbengels een goede mogelijkheid, maar doelman Pathuis redde goed om de inzet van Linger.

Foto Jaap Maars

Naarmate de wedstrijd vorderde verdween het overwicht van de Amsterdammers, maar een nederlaag was veel te veel van het goede. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag derde klasse B.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!