Blauw-Wit Beursbengels pakt met remise bij Arsenal de titel

De titel van de zaterdag derde klasse B leek een maand of twee geleden ver weg voor Blauw-Wit Beursbengels. Zaterdagmiddag barstte het feest alsnog los. Een 1-1 gelijkspel bij Arsenal was voldoende voor het kampioenschap.

Van Zoghel kreeg tijdens zijn reactie na afloop een waterzak over zich heen, maar zijn jongens kregen hem niet de sloot in. “Dat gaat niet gebeuren. Ik heb geen andere kleren bij me”, knipoogt de oefenmeester die terugkijkt op een prachtig seizoen. “Dit is hartstikke goed en heel belangrijk voor de club. Die jongens zijn van ver gekomen. VVC heeft in de tweede seizoenshelft veel punten laten liggen. We hebben de druk erop gehouden en we hebben al die tijd maar één duel verloren en dat was tegen IJmuiden.”

In de eerste helft waren de zenuwen duidelijk zichtbaar bij de bezoekers. Van Zoghel: “Ze kunnen allemaal heel goed voetballen, maar bij zo’n wedstrijd als dit komt veel spanning kijken.” Het was veel te onrustig. Blauw-Wit leed veel balverlies en spelers mopperden op elkaar. Vanaf de kant maande vooral Van der Meent zijn equipe tot rust. De eerste grote kans viel in dit intense duel te noteren na een kwartier voor Blauw-Wit. En wat voor een! Voor een leeg doel mikte Wever naast.

Het spel van de gasten groeide gedurende de eerste helft. Blauw-Wit werd minder slordig en kwam na ruim een half uur op voorsprong. De grensrechter van Arsenal vlagde voor offside, maar werd genegeerd door scheidsrechter Van Klinken. Wever stootte goed door op links en legde het leer panklaar terug voor Myrisk Asiamah. De middenvelder maakte geen fout: 0-1. Deze voorsprong werd voor de pauze niet meer weggegeven.

Arsenal, dat aan een remise genoeg had voor een nacompetitieplek, kwam in de tweede helft sterk uit de kleedkamers. De thuisploeg drukte Blauw-Wit terug en was veelvuldig gevaarlijk. Tom Stevens raakte een afvallende bal verkeerd, bij een scrimmage kon niemand de trekker overhalen en Tiemen Jaarsma mikte te hoog.

De dreiging van Blauw-Wit kwam na rust voornamelijk uit de counter. Daar miste de kampioen een aantal keer de scherpte. Zion Linger had twaalf minuten voor het einde teveel tijd nodig. Aan de overzijde was Arsenal vervolgens dichtbij de 1-1. Het ging allemaal heel snel. Niemand van de thuisploeg kon vertellen wie de kans kreeg, maar de verdediging van Blauw-Wit voorkwam dat een door Youssef el Abdallaoui gekeerde inzet alsnog werd binnen getikt.

Nadat Linger en Asiamah verzuimden het duel op slot te gooien, kwam Arsenal in de 89ste minuut alsnog langszij. Mick Hurks kopte perfect binnen uit een vrije trap van Jacob Johan Bras: 1-1. Eind goed al goed. Blauw-Wit het kampioenschap en Arsenal plaatst zich voor de nacompetitie.

Vooraf wilde Van Zoghel niets weten van een gelijkspel. Achteraf had de keuzeheer vrede met de remise. “Het resultaat is uiteindelijk het belangrijkst. We hebben goede wedstrijden gespeeld, zoals tegen VVC-thuis. We moesten het vandaag hebben van hard knokken en ik kan hiermee leven.”

Het seizoen voor Arsenal zit er nog niet op. De formatie uit Zuid moet het in de nacompetitie opnemen tegen EVC. Assistent-trainer Iwan Zandwijken: “Ik zei in het begin van dit seizoen dat het duel tussen Arsenal en Blauw-Wit Beursbengels de kampioenswedstrijd zou zijn. Helaas niet voor ons. Daar kwamen we drie punten voor tekort. En die hebben we laten liggen uit bij VEW. Dan maar de nacompetitie in tegen EVC en verder dan dat duel wil ik niet kijken.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag derde klasse B.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen