Blauw Wit Beursbengels verliest na slechte eerste helft van Zandvoort

Bovenin de zaterdag derde klasse B heeft Blauw Wit Beursbengels op bezoek bij Zandvoort met 4-3 verloren. De ploeg van Dave Samson gaf de wedstrijd in het eerste half uur weg. In de tweede helft kwam Blauw Wit Beursbengels in een enerverende wedstrijd nog wel goed terug, maar een nederlaag kon niet worden voorkomen.

De Amsterdammers startten de wedstrijd in de badplaats dramatisch. Na vier minuten spelen kwam de ploeg al op achterstand. Verdediger Giovanni Boezerman treuzelde na een inspeelbal van keeper Mohammed El Kourai te lang en Zandvoort-spits Jesse de Haan maakte daar dankbaar gebruik van door hem de bal te ontfutselen en in het lege doel te schuiven. Blauw Wit Beursbengels was na de goal nog steeds niet wakker en een kwartier later verdubbelde Zandvoort de score. Ditmaal was de andere spits Boy Visser trefzeker. Hij reageerde attent op een voorzet vanaf rechts en liet El Kourai kansloos.

Zandvoort - Blauw wit Beursbengels9

De zorgen voor Blauw Wit Beursbengels werden na een kwart wedstrijd nog groter toen Zandvoort een makkelijk gegeven penalty kreeg. De Haan schoot feilloos binnen en tekende voor zijn tweede van de middag. Een minuut later kreeg Blauw Wit Beursbengels pas de eerste goede kans van de wedstrijd maar spits Kevin Hansen schoot in kansrijke positie naast. De ploeg mocht even later van geluk spreken dat Zandvoort-aanvaller Koen Michielsen zelfzuchtig was. Hij stuitte op de voeten van El Kourai, die zijn ploeg hiermee nog enigszins in de wedstrijd hield.

Na ruim een half uur spelen deed Blauw Wit Beursbengels iets terug. Na een handsbal van een Zandvoort-verdediger legde de scheidsrechter de bal op de stip en middenvelder Raoel Damoud schoot via Zandvoort-keeper Jorrit Schmidt binnen. Blauw Wit Beursbengels drukte echter niet door en acht minuten later kon Visser vrij doorlopen op El Kourai. Hij speelde de bal echter te ver voor zich uit waardoor de doelman de bal kon oprapen. In de extra tijd van de eerste helft was de spits wel trefzeker. Hij torende bij een corner boven iedereen uit en kopte de 4-1 ruststand tegen de touwen.

Zandvoort - Blauw wit Beursbengels13

Na de rust kwam de formatie van Samson beter in de wedstrijd. De ploeg toonde meer inzet en probeerde de thuisploeg onder druk te zetten. De aanvallers hadden het vizier echter nog niet op scherp staan. Cerezo Charmes schoot met een volley over en Anass Dabachi kreeg de bal na een goede actie niet tussen de palen. Zandvoort loerde op de counter en kreeg de grootste kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Doelman Bertram de Langen, die na maanden van blessuretijd na de rust het veld in kwam, mocht van geluk spreken dat hij slechts een gele kaart kreeg na het onderuit halen van de doorgebroken Boy Visser en even later schoot Jesse de Haan met links over.

Zandvoort - Blauw wit Beursbengels11

Blauw Wit Beursbengels had in deze fase het betere van het spel maar een kwartier voor tijd had Maurice Moll de 5-1 op zijn schoen. Zijn rollertje belandde echter in de handen van De Langen. Vijf minuten later kwamen de Amsterdammers terecht terug tot 4-2. Zandvoort-verdediger Justin Luiten maaide volledig over de bal heen en Dabachi profiteerde door de bal langs Schmidt in de goal te schuiven.

Zandvoort - Blauw wit Beursbengels7

Een minuut voor tijd werd het zelfs nog spannend toen Hansen met een knappe goal de stand op 4-3 bracht. Hij draaide net buiten het strafschopgebied goed weg en liet Schmidt met een schot in de benedenhoek kansloos. Blauw Wit Beursbengels rook bloed en in de extra tijd kreeg invaller Sergio Ommel een levensgrote kans op de gelijkmaker. Hij kopte in kansrijke positie echter over. In de allerlaatste seconde viel de 4-4 alsnog. Hansen volleerde een voorzet van Zion Linger in de goal, maar de scheidsrechter keurde de goal vanwege buitenspel af en floot meteen voor het einde van de wedstrijd.

Ondanks de nederlaag blijft Blauw Wit Beursbengels op de vierde plaats staan in de zaterdag derde klasse B. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma. Voor de stand en de overige uitslagen kijkt u hier

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)