Blauw/Wit Beursbengels kent weinig problemen met Vlug & Vaardig

In de zaterdag derde klasse B heeft Blauw/Wit Beursbengels de vierde plaats veilig gesteld. De ploeg van Dave Samson won eenvoudig met 1-5 op bezoek bij Vlug & Vaardig, dat zich lijkt op te kunnen maken voor nacompetitie voor lijfsbehoud. Met nog twee wedstrijden te gaan kan Blauw/Wit Beursbengels niet meer stijgen of dalen op de ranglijst en kan het alvast uitkijken naar de nacompetitie voor promotie, terug naar de tweede klasse.

In de eerste helft waren de gasten heer en meester op Sportpark Ookmeer. Het resulteerde in een paar goede mogelijkheden, waaronder een vrije trap van Kevin Hansen die via de lat over het doel vloog. Na dertien minuten werd de score geopend. Uit een goede steekbal van Tommy Jansen dook Zion Linger vrij voor doelman Redouane Krap op, die hij met een droge knal kansloos liet: 0-1.

_JDK2908

Het was éénrichtingsverkeer richting het doel van Vlug & Vaardig. Krap voorkwam na twintig minuten nog de 0-2 toen Linger een kopbal van Hansen van dichtbij binnen leek te werken, maar werd even later alsnog gepasseerd door Janssen, die op aangeven van Hansen koelbloedig afrondde: 0-2.

Na een kwart wedstrijd werd het zelfs 0-3 voor de gasten. Doelman Krap taste mis bij een hoekschop en in de kluts kon Anass Dabachi hiervan profiteerde. Zo had Blauw/Wit Beursbengels binnen een half uur een geruststellende 0-3 voorsprong te pakken. Dat was ook de ruststand, omdat Vlug & Vaardig langzaam terug in de wedstrijd werd gebracht. In het restant van de eerste helft kon de thuisploeg echter geen gevaar stichten.

_JDK2866

Blauw/Wit Beursbengels ging steeds rommeliger spelen en het was aan goed keeperswerk van doelman Bertram de Langen te danken dat onder andere een enorme kans voor Marco Brouwer geen tegentreffer opleverde. Waar Vlug & Vaardig dacht iets terug te kunnen doen, waren het de gasten die met een uur op de klok nog op 0-4 kwamen. Devante Ritveld kwam naar binnen en plaatste de bal in de verre hoek, waarmee de wedstrijd definitief beslist was.

De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar doelman Krap behoedde de thuisploeg voor een grotere afstraffing door meerdere pogingen onschadelijk te maken. De 0-5 viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Opnieuw brak Ritveld aan de zijkant door en stelde Dabachi in staat om zijn tweede van de middag te maken. Binnen een minuut redde Leroy Hardenberg nog wel de eer voor Vlug & Vaardig door de 1-5 op het scorebord te zetten.

_JDK2920

De thuisploeg ging in de slotfase op zoek naar een extra treffer om de achterstand te verkleinen, alleen kon het slordig verdedigen van Blauw/Wit Beursbengels niet afstraffen. De grootste kans was voor Marvin Calor, maar hij stuitte op de alerte doelman De Langen. Het bleef bij 1-5, waarmee de ploeg van Dave Samson een ruime en vrij eenvoudige overwinning boekte op de laagvlieger.

Blauw/Wit Beursbengels heeft nog altijd goede papieren om de derde periode te winnen en zich op die manier te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie. Volgende week kunnen de Amsterdammers opnieuw een goede zet zetten als van ZSGO/WMS gewonnen wordt. Vlug & Vaardig moet de laatste twee competitiewedstrijden nog aan de bak. Met vijf punten achterstand op de veilige tiende plek lijkt de promovendus zich op te moeten maken voor de nacompetitie voor lijfsbehoud.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.