Blessure houdt Glenn van Zoolingen (AFC) voorlopig aan de kant

Glenn van Zoolingen is de komende weken uitgeschakeld. De rechtsback van AFC raakte in de wedstrijd tegen Katwijk geblesseerd. Van Zoolingen, die een vaste waarde is in het elftal van Ton du Chatinier, heeft een scheurtje in zijn linkerbovenbeen opgelopen. “Heel zuur. Ik heb een lange periode in de basis gestaan. Ik draaide zelf lekker en als team deden we het ook goed. Ik ga er alles aan doen om dit seizoen nog te kunnen spelen.”

Van Zoolingen liep de blessure in de wedstrijd tegen Katwijk op, maar de ernst van de blessure was niet meteen duidelijk. “Het was een vrij onschuldig kopduel. Ik kreeg een knietje in mijn bovenbeen. Ik heb toen nog wel tijdje doorgespeeld. ‘s Avonds begon het goed stijf te worden. De volgende dag zag het er niet best uit. Maar ik dacht dat het gewoon een ijsbeentje was, dus ik liet het goed doorbloeden en ben een beetje gaan fietsen. Maar de pijn ging maar niet weg en het werd in de loop van de week zelfs erger. Vrijdag heb ik een echo laten maken en het was een behoorlijke spierscheuring. De arts had het over normaal gesproken een week of acht. Maar we gaan proberen om het zo snel mogelijk te laten herstellen. Ik heb nu nog heel veel last en kan nog heel weinig. Ik kan nu niet eens fietsen.”

Afgelopen zomer kwam Van Zoolingen over van Ajax zaterdag. Na een moeilijke start is hij inmiddels een vaste waarde voor AFC. “In het begin heb ik niet alles gespeeld. Het is natuurlijk een nieuwe club. Het niveauverschil met de hoofdklasse is toch behoorlijk. Het is een beetje te vergelijken met de zaterdag topklasse (Ajax speelde in het seizoen 2014/15 in de topklasse, red.), maar dan nog net een stukje beter. Ik heb me snel kunnen aanpassen. Op een gegeven moment ben ik meer wedstrijden gaan spelen.”

Van Zoolingen is van origine een middenvelder, maar inmiddels is Van Zoolingen een vaste waarde op de rechtsbackpositie. “Tegen Lienden zou ik op het middenveld staan. Marien Willemsen redde het niet om te spelen, dus speelde ik rechtsback. Ik speelde lekker. Sindsdien heb ik alleen maar rechtsback gespeeld. Het is een leuke positie. Ik had het natuurlijk niet verwacht, maar denk dat het goed bij me past.”

Na de ruime nederlaag tegen Jong Vitesse afgelopen zondag staat AFC nu op de achtste plaats in de Tweede Divisie. De ploeg van Ton du Chatinier heeft nog wel drie wedstrijden te goed. “Als we de inhaalwedstrijden een goed resultaat behalen staan we er prima voor. Elke week kan er van alles gebeuren. Het is een gekke maar ook hele leuke competitie. Na die inhaalwedstrijden kunnen we beter zeggen hoe we er voor staan.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)