Blunder De Meer brengt Swift de zege

Op het Olympiaplein heeft Swift een matige wedstrijd tegen De Meer winnend afgesloten. De enige goal van het duel viel in de beginfase na een grote fout van de bezoekers. In het verdere verloop van de wedstrijd had De Meer het meeste balbezit, maar veel kansen creëerden de uitploeg niet. Omdat Swift in de slotfase vergat het duel te beslissen bleef het lang spannend. De wedstrijd in de vierde klasse F eindigde uiteindelijk in 1-0.

De Meer en Swift zitten al voor het vierde jaar achtereen bij elkaar in de competitie, de afgelopen drie onderlinge duels werden steeds door De Meer gewonnen. Swift was deze middag tot op het bot gemotiveerd om eindelijk weer eens van de ploeg uit Amsterdam-Oost te winnen.

Dit was ook in de openingsfase te zien, zo kreeg Swift na een minuut al een grote mogelijkheid. De inzet van Floor Havermans belandde echter over het doel. Een aantal minuten later viel de enige goal van de wedstrijd. De Meer verdediger Mathijs Zwaal gaf een hoge terugspeelbal richting keeper Joey Hidding. De sluitpost wou de bal aannemen maar dit ging helemaal fout, de bal werd namelijk door Hidding gemist en rolde tergend langzaam in het doel.

20131117_161111

Na de fortuinlijke 1-0 voorsprong liep Swift achteruit en had De Meer veel balbezit. De bezoekers waren vooral dreigend met spelhervattingen. Zo belandde de bal een aantal keren gevaarlijk bij de tweede paal, maar echte grote kansen ontstonden hier niet uit.

Na de pauze voetbalde Swift beter en waren er een aantal mooie combinaties te zien. De Meer viel tegen en leek pas laat in de tweede helft te beseffen dat zij degene waren die op achterstand stonden. De gasten namen, naarmate het einde van de wedstrijd dichterbij kwam, steeds meer risico’s. Maar doordat Swift uitstekend verdedigde kwam De Meer niet verder dan een volley en vrije trap van spits Stefan de Vries. Swift kreeg daarentegen wel enorme mogelijkheden. Invaller Thomas Terstegen verscheen drie keer alleen voor doelman Hidding, maar wist de wedstrijd niet definitief te beslissen.

Inmiddels brak de blessuretijd aan op het Olympiaplein, doordat er weinig onderbrekingen waren kon het niet lang meer duren voordat het afgelopen was. Maar de scheidsrechter dacht hier anders over en liet lang doorspelen. Swift-trainer Johan van Wort zei hier, zeer begrijpelijk, iets van. De leidsman pikte dit niet en voegde doodleuk nog een aantal minuten blessuretijd toe. Hierdoor kreeg het elftal van Carlos Alarcon Vidal toch nog een levensgrote kans. Maar deze enorme mogelijkheid werd vanaf een paar meter over het doel van de uitstekend keepende Palladino geschoten. Na 101 minuten voetballen floot de scheidsrechter dan eindelijk af en won Swift het duel met 1-0.