Foto Hans van Beek: Levy Pique kan zijn geluk niet op na de 2-2

Bom schudt Amstelveen en VVC wakker

Amstelveen Heemraad blijft ongeslagen in de derde klasse B maar de ploeg van Mark Kranendonk  liep wel tegen duur puntverlies aan. Tegen zijn oude club VVC werd het 2-2 en dat was over negentig minuten gezien een terechte uitslag.  Een kwartier voor tijd zorgde een bom voor de nodige opschudding en werd het duel zelfs tijdelijk gestaakt. Daarna vlogen de vonken er soms van af.

Het gebeurde in de 78ste minuut. VVC had net de 1-1 gemaakt. Op de tribune vonden jeugdige VVC supporters het toen het juiste moment om vuurwerk af te steken. Een enorme knal en de nodige rookontwikkeling zorgde voor behoorlijk wat commotie. Van paniek was echter geen sprake maar scheidsrechter Simon Kramer nam terecht geen enkel risico en legde het spel stil en haastte zich naar binnen. Door de enorme knal zat de schrik er bij veel supporters wel in en na enig oponthoud werden de boosdoeners (supporters van VVC) door hun eigen bestuur van het terrein  gestuurd. Scheidsrechter Kramer keerde na zo’n tien minuten terug en hervatte het duel. Op het wedstrijdformulier maakte hij melding van het incident maar liet ook weten dat zowel Amstelveen als VVC adequaat optraden.

Foto Hans van Beek: Rookontwikkeling bij de tribune na het afgaan van een bom

Of het incident iets te maken heeft met de beladenheid van het duel valt lastig te zeggen. Amstelveen trainer Kranendonk, vorig seizoen dus nog VVC, zei vooraf dat het juist leuk was om tegen zijn oude club te spelen. Voor zijn spelers, met uitzondering van Mitchell Griekspoor die met de trainer mee ging van VVC naar Amstelveen, was het een gewone wedstrijd. Een wedstrijd die in een hoog tempo begon maar in het eerste bedrijf geen doelpunten opleverden. Amstelveen goalie Patrick Alblas voorkwam tot twee keer een treffer van VVC. Eerst was hij Job Bleije de baas en niet veel later hield hij met een knappe ingreep Menno Martens van een doelpunt af. Voor Amstelveen was alleen Levy Pique dicht bij een treffer.

De tweede helft was nog geen tien minuten onder weg of de thuisploeg kwam op voorsprong. Juist voormalig VVC-er Griekspoor plaatste een vrije trap op het hoofd van Levy Pique die door het aarzelen van doelman Thierry Wesseling de 1-0 kon binnen koppen. De ontlading was groot. Beide ploegen spelen mee om de bovenste plaatsen, waren aan elkaar gewaagd, en wilde geen punten morsen en zeker niet verliezen. Griekspoor had de wedstrijd kunnen beslissen toen hij een voorzet van Boelrijk van heel dicht bij over kopte.

Foto Hans van Beek: Mitchell Griekspoor (R) in duel tegen zijn oude club VVC

Amstelveen keeper Alblas verliet niet veel later het veld met een in de eerste helft opgelopen hamstring blessure. Roy de Looze was zijn vervanger. Na een half uur hield hij Mathijs Kinkel van een doelpunt af maar op de daarop volgende corner was hij kansloos. Via de knie van Kevin van Vlisteren werd het 1-1.  De blijdschap werd door een aantal supporters gevierd met het afsteken van een bom. Het betekende bijna het einde van de wedstrijd maar gelukkig werd alles dus vakkundig opgelost door beide besturen.

Na tien minuten oponthoud kwam VVC al snel op voorsprong. Een vrije trap, na een gestrekt been van Griekspoor werd door Martens via de paal binnengeschoten en toen  waren de rollen omgekeerd. In de resterende minuten wilde Amstelveen wel maar krege het weinig tot geen kansen. Uiteindelijk was het vlak voor tijd Levy Pique die met een harde kopbal in d ekruising, op aangeven van Bastiaan Netjes, de 2-2 maakte. Een terechte uitslag waren beide ploegen mee zullen moeten leven.

Het was nog niet het slotakkoord van de wedstrijd. Na de treffer wilde Amstelvener Tim Boelrijk snel de bal hebben. Doelman Wesseling  wilde dat uiteraard niet. Het opstootje dat vervolgens ontstond leverde beide heren een rode kaart op. In alle commotie die daar op ontstond was niet echt goed waar te nemen wat er gebeurde. Scheidsrechter Karmer stond er gelukkig dicht bij. Kramer: “Boelrijk wilde de bal en Wesseling schopte de bal vervolgens tegen hem aan. Boelrijk gaf hem vervolgens een tik. Wesseling deed het zelfde terug. Dus rood voor beiden.”

Foto Hans van Beek: Berusting bij de trainers Roubos (L, VVC) en Kranendonk

Doordat koploper SCW met 1-3 verloor van EDO en ook Ouderkerk niet wist te winnen (1-1 tegen Kadoelen) deden beide teams uiteindelijk nog redelijk zaken.