Home / Algemeen / Bonnee bezorgt DWV drie punten

Bonnee bezorgt DWV drie punten

Toen op vrijdagmiddag de sneeuw over ging in regen leek voetballen op Sportpark Elzenhagen dit weekend wederom uitgesloten. Maar door een wonder werden op zaterdagochtend alle velden bij D.W.V. goedgekeurd en kon in de achtste maand van dit seizoen de wedstrijd uit de eerste periode, tussen DWV en VSV, eindelijk gespeeld worden op een prima bespeelbaar veld.

Ondanks de hoge klassering van de Velsenaren namen de Noord-Amsterdammers direct na de aftrap brutaalweg het initiatief. Helemaal rechter middenvelder Guillermo Macrooy was een plaag voor de V.S.V. defensie die maar geen grip konden krijgen op de snelle debutant. Toch duurde het tot aan de 15e minuut eer de gastheren echt gevaarlijk werden. Slecht uitverdedigen door de Velsense defensie werd door D.W.V.-er Koen de Ridder goed doorzien en bracht hem oog in oog met V.S.V. doelman Mitchel Rits. De Ridder zag vanuit zijn ooghoek Steven Bonnee naast zich opdoemen, was niet egoïtisch en gaf Bonnee een niet te missen kans om de thuisploeg op 1-0 te zetten en zo geschiedde. Zoals wel vaken dit seizoen lieten de D.W.V.-ers na deze openingstreffer de teugels wat vieren waardoor de jonge Velsense ploeg het overwicht in de wedstrijd over kon nemen

Net als bij de eerste treffer voor D.W.V. was ook nu knullige uitverdedigen de basis voor de gelijkmaker van V.S.V. Doelman Jeffrey Boakye gaf met de wind tegen het “ronde leder” onnodig weg en zag de tegenstander binnen vijf tellen na zijn uittrap weer richting zijn doel snellen. Vanaf 17 meter mocht Geoffrey Berholeé vrij aanleggen voor een slap schot maar ook hierbij zag Boakye er niet goed uit en stond de 1-1 op het bord. In deze stand kwam ondanks wat plaagstootjes over en weer geen verandering meer en werden beide teams na 45 minuten door arbiter Bos naar de thee gestuurd.

Met de wind tegen begon V.S.V. voortvarend aan het tweede bedrijf en was het veldoverwicht dat de D.W.V.-ers in het begin van de wedstrijd hadden als sneeuw voor de zon verdwenen. De Velsenaren drongen meer en meer aan en zorgde, mede door een gebrek aan communicatie in de Amsterdamse achterhoede een aantal keren voor hachelijke momenten in het strafschop gebied van de thuisploeg. De grootste kans was voor V.S.V. na een miscommunicatie tussen Boakye en aanvoeder Thomas Zielhorst waarbij de laatste van dichtbij de bal nog net over zijn eigen doel wist te werken.

16032013 DWVVSV 2

Het defensieve bolwerk van de gastheren leek te bezwijken totdat de wedstrijd negentien minuten voor tijd door de D.W.V.-ers ineens volledig werd omgekeerd. De razendsnelle invaller Michael Jalink brak op volle snelheid door over de rechter flank, zette de bal loeihard voor waar wederom Bonnee aanwezig was om minstens net zo hard koppend de 2-1 in de kruising te jagen. Mede door toedoen van deze treffer kwam er veel meer ruimte op het veld, zette V.S.V. met de moed der wanhoop druk maar kon D.W.V. een aantal keren gevaarlijk counteren om de wedstrijd definitief in het slot te duwen. Echter in de laatste 10 minuten waren de mooiste kansen niet besteed aan Jalink, Terry Qureshi, Gilliano Berenstein en Gijs Boerwinkel. Hierdoor bleef het spannend tot de laatste minuut van dit meeslepende duel. Net voordat D.W.V. de buit binnen dacht te hebben sloeg V.S.V. in blessuretijd toe en maakte via Rick Wolffs alsnog de verdiende 2-2, maar bleek dit in buitenspelpositie te zijn gebeurd.

16032013 DWVVSV

Na een kort onderhoud tussen arbiter Bos en zijn assistent werd de treffer terecht geannuleerd en was het eindsignaal zestig seconden later er een die bij de D.W.V.-ers als muziek in de oren klonk.

Zodoende bleven de noord-Amsterdammers voor de vijfde keer op rij ongeslagen en was de aansluiting met de middenmood een feit. Met dit duel werd de 1e periode afgesloten. Een periode die al eerder dit seizoen door koploper De Brug op haar naam geschreven was. Vanaf volgende week kunnen de D.W.V.-ers zich helemaal op de 2e periode gaan richten waarin alles nog open ligt. Om aanspraak te mogen maken op deze periode titel zal er door de geel-zwarten volgende week gewonnen moeten worden van Sloterdijk. Een week later wacht alweer de return in Velsen tegen de opponent van vandaag.

Verslag Remco van Twiller
Foto’s John Beckman