Bosboom verwacht gebrand Swift in Amsterdamse derby tegen WVHEDW

Aankomende zaterdag staat de enige Amsterdamse derby in de Rotterdams gekleurde eerste klasse B op het programma. Op het sportpark aan het Olympiaplein ontvangt Swift het tegen degradatie strijdend WVHEDW van Martin Steenvoorden. De aanvoerder van Swift, Hasse Bosboom, kijkt alvast met veel plezier vooruit naar de confrontatie.

Na de vele busreizen dit seizoen vindt Bosboom het wel fijn dat er nu een wedstrijd tussen twee Amsterdamse teams gespeeld gaat worden. Bosboom: “We zitten voor het eerst in deze regio in de eerste klasse, maar ik kijk nu absoluut uit naar de wedstrijd met WVHEDW. We hebben ook nog wat goed te maken, want de uitwedstrijd verloren we (2-0 voor WVHEDW, red.). Daar balen wij nog steeds van en we willen nu dan ook wel winnen.”

En winnen gaat Swift dit seizoen juist heel goed af. Al vijftien keer stapte het team van Kees Oostermeijer als winnaar van het veld en mede daardoor bezet Swift nu de tweede plaats. “We zitten al het hele seizoen in een goede flow. Nu staan we ook bovenaan in de derde periode, terwijl we de eerste periode ook binnen hebben.” Dat betekent niet dat WVHEDW kan rekenen op een minder gebrand Swift. “Juist nu we goed in vorm zijn, willen we dat vasthouden. We willen met een goed gevoel die nacompetitie ingaan”, aldus Bosboom.

Bosboom 1
Foto Hans van Beek: Hasse Bosboom in actie voor Swift

De middenvelder, die aan het begin van het seizoen werd verkozen tot beste speler van het Kampioenschap van Amsterdam, is over het algemeen tevreden met het verloop van het seizoen. Bosboom: “Ik kan niet anders dan concluderen dat het goed ging dit jaar. We krijgen weinig goals tegen, spelen zeer gedisciplineerd en creëren zelf de nodige kansen. Daarnaast zijn we in de breedte sterker geworden ten opzichte van vorig jaar. We zijn in balans en dat verklaart onze stabiele vorm.”

Het uitstekende jaar van Swift moet uiteindelijk leiden tot een beloning: promotie naar de Hoofdklasse. Bosboom ziet echter dat Swift wel nog iets moet verbeteren om daar te komen. “Ik doel dan op de momenten dat we in konden lopen op Rijnvogels. Steeds als zij punten verspeelden, lieten wij na om dichterbij te komen. Daar moeten we scherp op zijn”, aldus Bosboom, die hoopt dat de Hoofdklasse dit jaar wel bereikt kan worden. “Vorig jaar waren we er heel dichtbij en het zou mooi zijn als we de Hoofdklasse nu wel halen. Het promoveren leeft heel erg in de groep.”

Eerst zal de focus liggen op de wedstrijd van komend weekend. Volgens Bosboom mogen de toeschouwers een gemotiveerd Swift verwachten. “Wij zullen vol voor de winst gaan en ik verwacht dat WVHEDW met dezelfde instelling het veld zal betreden. Ik hoop op een open wedstrijden, met veel omschakel mogelijkheden. En dan uiteindelijk Swift als winnaar natuurlijk”, sluit een lachende Bosboom af.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)