Home / Algemeen / Bosma (AFC) verrast in de spits: “Als ik nu ook nog ga scoren…”

Bosma (AFC) verrast in de spits: “Als ik nu ook nog ga scoren…”

“Ik sta nu een paar wedstrijden in de spits en op basis van de doelpunten die ik heb gemaakt kun je nog zeggen dat ik daar ook nog kan spelen”, glimlacht Koen Bosma. De 26-jarige speler van AFC maakte afgelopen weekend op prachtige wijze het eerste doelpunt tegen Barendrecht (3-0). Hij jaagde de bal na zeven minuten vol met de wreef in het doel.

“Pepijn Kluin, onze enige echte spits in de selectie, komt dit seizoen niet meer terug. De andere spits heeft het moeilijk met het niveau. Hij is een goede afmaker, maar in meevoetballend opzicht minder. Dat lukt mij beter en als ik nu ook nog ga scoren…”, vervolgt Bosma met een lach.

Bosma speelt normaliter op het middenveld. “Ik ben van origine een aanvallende middenvelder, maar als iemand met zo’n staat van dienst als trainer Ton du Chatinier zegt dat ik daar moet spelen. Dan doe ik dat. Toch speel ik liefst op het middenveld.”

Koen Bosma legt aan voor de 1-0 tegen Barendrecht. Foto: Tom Poederbach.
Koen Bosma legt aan voor de 1-0 tegen Barendrecht. Foto: Tom Poederbach.

De gelegenheidsspits steeg met zijn ploeg dankzij de zege van afgelopen weekend naar de tweede plaats in de Tweede Divisie. “Die zege hadden wij nodig, want uit de drie duels daarvoor hadden we maar één punt gehaald. Dat hadden er veel meer moeten zijn, want FC Lienden speelden wij kleurenblind. Alleen stapten we met 1-1 van het veld.”

“Van Kozakken Boys verloren we terecht. Zij zijn fysiek sterker en dan dat ligt ons als voetballende ploeg niet, maar van Hardenberg hadden we ook moeten winnen”, aldus Bosma, die daarna ingaat op de verrassende tweede plaats van de Amsterdammers. “Dat had niemand verwacht. AFC mag heel erg trots zijn op de selectie die het nu heeft en als ze volgend jaar dezelfde resultaten willen halen, dan weet de club dat het een en ander moet gebeuren om dat aan de gang te houden.”

Of dat volgend jaar met of zonder Bosma gaat gebeuren is natuurlijk nog niet helemaal zeker, maar sinds zijn profavontuur in Azië speelt hij met veel plezier op Sportpark Goed Genoeg. “Het bevalt mij uitstekend bij AFC”, aldus Bosma, die ook nog even voetbalde bij onder meer HFC Haarlem en AZ. “Ik heb nu een goede baan, dat ga ik niet meer opgeven om ergens anders te spelen. Wat dat betreft is het ideaal dat ik bij AFC in de Tweede Divisie kan spelen. Nu nog hopen dat er meer publiek komt kijken, want de publieke belangstelling blijft achter.”

Komend weekend speelt AFC tegen Excelsior Maassluis.

Foto’s Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC