Bouchibti stopt als trainer en wordt TD bij AORC/Lebo

Mo Bouchibti stropt aan het eind van het seizoen als hoofdcoach van AORC/Lebo Vastgoed. De enige eredivisieclub uit Amsterdam gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Bouchibti blijft als Technisch Directeur aan de club verbonden en zal zich voornamelijk gaan bezighouden met de randzaken rondom het eerste team en de jeugdopleiding.

Bouchibti: “Dat nieuws gaat snel. Ik stop er inderdaad mee als trainer/coach.  Ik krijg een andere functie binnen de club en we zijn nu druk op zoek naar een opvolger voor mij maar ik daar hebben we nog wel even de tijd voor nodig.”

Bouchibti, die jaren coach was van de Amsterdammers, blijft wel bij de club betrokken. Voorzitter Ronald van Teeffelen: Mo wordt onze technisch directeur en zal de grote lijnen bewaken. Hij zal zich veel gaan bezig houden met de jeugdopleiding en de randzaken rondom het eerste elftal. De nieuwe trainer krijgt alleen de verantwoordelijkheid over het eerste team.”

Over de vraag wie hem gaat opvolgen is nog geen duidelijkheid. Veel namen worden er genoemd. Max Tjaden, de huidige assistent bondscoach, zou een van de kandidaten zijn. Van Teeffelen: ” Tjaden wordt het niet, die gaat geloof ik naar Rotterdam, maar dat zou wel een prima kandidaat geweest zijn. Onze voorkeur gaat uit naar iemand vanuit onze vereniging. Maar of we die iemand in huis hebben zullen we moeten bekijken. De mensen die we hebben missen nog een beetje ervaring.  Ik hoop binnen een maand met een opvolger voor Mo te komen.”

Met dank aan Leo Giovanangelo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)