Bram Benda goalgetter van AS’80: “Gaat beter dan verwacht”

Met twee doelpunten en een assist was Bram Benda zondag tegen Amsvorde opnieuw belangrijk bij AS’80. De spits voerde zijn seizoenstotaal op naar negentien treffers en veroverde met zijn team de koppositie in de vierde klasse G. “Het gaat beter dan verwacht”, vertelt Benda met een glimlach.

“Aan het begin van het seizoen had ik geen duidelijke doelstelling”, vervolgt Benda. “Ik heb bijna anderhalf jaar last gehad van een liesblessure. Daardoor heb ik vorig seizoen nauwelijks kunnen spelen. Gelukkig speel ik sinds kort zonder pijn. Dat voelt als een bevrijding.”

De fysiek sterke Benda kwam drie jaar geleden over van Almere City FC. Bij de Almeerse profclub speelde hij in de A1. “Drie jaar geleden heb ik bewust voor AS’80 gekozen, omdat ik mijn pijlen wilde richtten op school. Dat vind ik belangrijker dan voetbal.”

Benda wil volgend jaar in Delft gaan studeren. “Of ik in een studententeam ga spelen? Nee, natuurlijk niet”, grinnikt de spits. “Ik wil wel op serieuze wijze bezig blijven met voetballen. Daarnaast lijkt het mij geweldig om met AS’80 te promoveren naar de derde klasse.”

Hoewel AS’80 bovenaan staat, durft Benda nog niet te dromen over een periodetitel. “We zijn heel blij dat we de koppositie hebben terugveroverd. Toch was de stemming in de kleedkamer na afloop van het duel tegen Amsvorde niet uitgelaten. In onze klasse staan de ploegen heel dicht op elkaar. Nummer vier ASV’65 heeft maar één punt minder dan wij.” Benda vind ook dat zijn team nog niet constant genoeg is. “We geven te makkelijk treffers weg, omdat we op sommige momenten niet geconcentreerd zijn. Dat heeft al ons de nodige punten gekost.”

AS’80 treft aankomende zondag Nederhorst. De nummer elf van de ranglijst werd eerder dit seizoen met 6-2 verslagen. Benda scoorde twee keer.

Foto: Bram Benda scoort tegen stadsgenoot Sporting Almere.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!