Bram Owusu (AMVJ) keert terug bij SDZ

De magie was er een beetje af bij Bram Owusu. Na een jaar in de middenmoot van de zaterdag tweede klasse B was de 25-jarige spits toe aan iets nieuws. Hij kiest ervoor om dichter bij huis te voetballen en AMVJ na drie seizoenen te verlaten voor een terugkeer bij SDZ.

Geen onvertogen woord over AMVJ, want met zijn teamgenoten kan Owusu het nog altijd uitstekend vinden en hij heeft het naar zijn zin gehad in Amstelveen. “Maar ik was een beetje uitgekeken op AMVJ na drie seizoenen. Dit jaar hebben we niet meegespeeld om de prijzen en ik twijfelde of ik dat nog een jaar aan zou kunnen. Dan moet ik de motivatie uit mijzelf halen om te presteren. Toch heb ik voor een nieuwe omgeving gekozen. Ik ben ook toe aan een nieuwe uitdaging.”

Helemaal nieuw is SDZ niet. Owusu speelde in de jeugd van de Amsterdammers, tot hij in de B-junioren naar DWS ging, en kent nog veel mensen bij de club. “Ik heb zelf een vriend van mij (Stephan van den Berg, red.) gevraagd of er nog een plek vrij was. Het is een leuke stap voor mij, terug op het oude nest. Bovendien woon ik bij het Westerpark, dus is dit ook een stuk dichter bij huis. Dat speelde ook mee.”

De spits, dit seizoen goed voor zeven doelpunten bij AMVJ, raakte onder de indruk van de plannen van SDZ. Volgend seizoen komen zij uit in de zondag derde klasse, na het kampioenschap in de vierde klasse E. “Ze zijn bezig iets neer te zetten met de club. Over 3/4 jaar willen ze hoog mogelijk spelen. Natuurlijk wordt er dan ook over een kampioenschap gesproken voor volgend seizoen, met de spelers die er komen. Ik verwacht een gemotiveerd team met een goede mix van oud en jong en individuele kwaliteiten.”

Foto boven: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)