Breugem (De Meteoor): “Het kan nog alle kanten op”

In de zondag derde klasse B  heeft De Meteoor het reeds gedegradeerde Westzaan met 2-5 verslagen. Door deze zege en het verlies van KFC staat het elftal van Gerrie Breugem op de tweede plaats met maar een punt achterstand op nummer één Kolping Boys. Het goede seizoen van De Meteoor kan aankomend weekend dus heel mooi eindigen, de Amsterdammers kunnen in 3B echter ook nog overal naast grijpen.

De Meteoor-coach Breugem: “ Er valt weinig van te zeggen. Als we KFC zondag verslaan zouden we zomaar als eerste kunnen eindigen. Maar als de koploper gewoon wint en Alkmaarsche Boys de derde periode pakt is het echter ook mogelijk dat we met lege handen komen te staan. Het kan in deze vreemde competitie echt nog alle kanten op.”

2014-05-04 15.56.06

Tegen Westzaan speelde De Meteoor een goede eerste helft  en kwam het via Montblanc op een 0-1 voorsprong. Vlak voor rust viel de gelijkmaker en leken beide elftallen met 1-1 te gaan rusten. Maar in de blessuretijd van het eerste bedrijf kreeg de Meteoor nog een strafschop. Sergio Comvalius ging achter de bal staan en schoot de 1-2 tegen de touwen.

2014-05-04 15.56.16

In de tweede helft ging het dappere Westzaan op zoek naar de gelijkmaker en vond het deze, via een rebound, in de 55ste minuut. Na de 2-2 greep trainer Breugem in en bracht hij Terence van Steijn in het veld. Dit bleek een gouden wissel te zijn, de aanvaller schoot namelijk snel de 2-3 tegen het net. Niet veel later gaf Van Steijn een voorzet welke door de thuisclub in het eigen doel werd gekopt. Na de 2-4 was het duel beslist en voetbalden de Amsterdammers het duel rustig uit. In de slotfase kon Donny Goos ook een doelpunt meepikken en zorgde hij voor de 2-5 uitslag.

2014-05-04 15.56.04

Aankomend weekend ontvangt De Meteoor nummer drie KFC en zal blijken of het fantastische seizoen van de Amsterdammers wordt bekroont met een prijs of dat zij overal naast grijpen. Kijk voor alle uitslagen, het programma en de stand op de klassenpagina van zondag 3B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)