Home / Algemeen / Broodnodige overwinning AFC

Broodnodige overwinning AFC

AFC heeft vanmiddag met 2-0 gewonnen van Gemert, daarmee zijn drie broodnodige punten in de degradatiestrijd binnen gehaald. De eindstand stond in de rust al op het bord. Door het gelijke spel van Chabab tegen FC Lienden is de strijd onderin de topklasse nog lang niet gestreden. Met vier ploegen binnen twee punten is het ongemeen spannend.

Waar het een paar weken geleden een duel leek te worden van erop of eronder, was daar vandaag geen sprake meer van. Gemert is immers al gedegradeerd en voor de bezoekers stond er niets meer dan de sportieve plicht op het spel. Het begin was zenuwachtig van AFC. Gezien de grote belangen kwam de ploeg niet los in het eerste kwartier. Met de gebroeders Patrick (Joshua en Enrico) op de vleugels kwam er daarna wel gevaar. Joshua kreeg het eerste kansje, waarna Sjoerd Jens het uit de draai probeerde. Deze inzetten waren nog te slap. Enrico vloog er daarna twee keer langs, maar zijn voorzetten misten precisie. Ook Gemert deed van zich spreken en via vooral Jorzolino Falkenstein ontstond er veel dreiging. Binnen tien minuten werd de wedstrijd beslist. Eerst kon Sjoerd Jens via een steekbal aangespeeld worden en mocht hij alleen op keeper Sven van Ommeren van Gemert af. Jens passeerde hem en tikte binnen voor de 1-0. Kort daarna was het de beurt aan Joshua Patrick die ook na een steekbal alleen op Van Ommeren af mocht. In navolging van Jens omzeilde hij de doelman ook en kon zelfs bij de achterlijn nog even stoppen alvorens de bal in het lege doel te tikken. Met deze 2-0 ging er een zucht van verlichting over de Boelelaan. Voor rust had het helemaal beslist kunnen worden toen Mike Derlagen de paal raakte en Jens de rebound voorlangs tikte, maar het bleef 2-0.

Na rust een AFC dat nog wel op jacht wilde, maar langzaam toch een tempo lager ging spelen. De bezoekers van Gemert waren niet bij machte om nog een gevecht tot stand te brengen en zo werd het een saaie tweede helft, waarbij het leek of beide partijen zich al verzoend hadden met de uitslag van 2-0. Niemand maalde daarom na afloop. Men keek wat de andere uitslagen waren in de topklasse. Uit bij WKE zou AFC volgende week hele goede zaken kunnen doen. Mocht de ploeg zelf in staat zijn om te winnen, dan kan het rustig kijken wat concurrenten Chabab en Hollandia tegen elkaar doen. Toch is het te verwachten dat AFC bij WKE er nog wel een schepje bovenop moet doen. Gemert was een prima tegenstander vandaag, maar bij WKE zal het niet zo makkelijk gaan.

Later vanavond kunt u bij ons een uitgebreide samenvatting zien op onze website, met bijbehorende interviews.

Send this to a friend