Broodnodige zege Aalsmeer tegen BVCB

In de zaterdag eerste klasse B heeft Aalsmeer haar vierde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Anthony Servinus versloeg BVCB met 2-1 en heeft weer aansluiting met de andere degradatie kandidaten.

Zijn de wonderen dan toch de wereld nog niet uit? Eersteklasser Aalsmeer doet er elk geval alles aan die hoopgevende gedachte in en rond de Hornmeer in stand te houden. Met een bewonderenswaardige strijdlust blijft de ploeg knokken voor lijfsbehoud. De laatste drie speelrondes veroverde Aalsmeer zes punten. Het levensgrote gat met de nacompetitieplaats is daardoor teruggebracht naar een dichtbare kloof.

De eerste kans tijdens het redelijk bevolkte (150) duel tussen Aalsmeer en BVCB was voor de ploeg van Edwn Vurens. Na een misrekening tussen verdedigers Harmen Colijn en Thomas Harte kreeg de naar later bleek gevaarlijkste BVCB’er Yousif de Kock een dot van kans. Oog in oog met doelman Ray Smidt schoot de aanvaller slordig en veel te gehaast over. 

In het verloop van de eerste helft kreeg Aalsmeer de overhand, Indy van Koert kreeg een goede kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Bij een terugspeel bal in de Bergschenhoekse achterhoede maaide doelman Mark Gaerthe compleet over de bal heen. Vervolgens schoof van Koert de bal te zacht binnen waardoor verdediger Sjors Lankhaar op de lijn redding kon brengen.

JLM_0152

Aalsmeer kwam in de tweede helft scherp uit de startblokken. Een vrije trap van Salih Yildiz werd door Stefan van der Dussen iets te veel geschampt waardoor de bal voorlangs ging. 

De eerste twintig minuten na rust was een fase waarin de bezoekers nauwelijks een kans creëerde. Aanvoerder Peter Neuvel had daar wel een verklaring voor: “Je ziet dat wij steeds gedurfder gaan voetballen en meer en meer op de helft van de tegenstander komen. Daardoor krijgen we steeds meer kansen in de laatste wedstrijden. Met deze ervaring hadden we wellicht in het begin van het seizoen meer punten gepakt.” 

Na ruim een uur spelen was het een invaller die voor de bevrijdende voorsprong moest zorgen. Koud in het veld haalde Michel Vos net buiten de zestien de trekker over. Zijn kiezelharde schot verraste ook BVCB-doelman Mark Gaerhte. 1-0. Vos, vorige week tegen Nootdorp nog de 1-1 op zijn schoen, was opgelucht na zijn treffer. “Bij die goal dacht ik niet na. Gewoon beuken. Dit is heel lekker. Invallen en scoren. Zo laat ik toch zien van waarde te zijn.”

JLM_0216

BVCB oogde na de 1-0 aangeslagen en ging onzeker op jacht naar de gelijkmaker. Onder aanvoering en dreiging van de al eerder genoemde Yousif de Kock en Roy Eekman slaagden de gasten er niet in om het sterke verdedigingscentrum Sitil/ Harte te slechtten. Daarnaast hadden ook Harmen Colijn en Tim Millenaar een prima dag. 

Millenaar, die wel weer tegen een gele kaart aanliep, was zelfs nog dicht bij de 2-0. Na een strakke voorzet van Michel Vos kopte Neuvel de bal mooi terug op de instormende Millenaar. Zijn schot werd ternauwernood gekeerd door Gaerthe. 

Tien minuten voor tijd was doelman Ray Smidt alert op een poeier van Roy Eekman. In de laatste fase werd het toch weer billenknijpen voor Aalsmeer. Salih Yildiz wilde daar in eerste instantie niet aan meewerken. Drie minuten voor tijd besliste de aanvaller de wedstrijd. Na en pass van Neuvel ontweek Yildiz de buitenspelval en alleen voor Gaerthe maakte hij geen fout.

JLM_0336

Dat BVCB direct na de 2-0 de aansluitingstreffer maakte was trainer Servinus achteraf gezien een doorn in het oog: “Afspraak is te blijven voetballen als we onder druk worden gezet en niet achteruit gaan lopen. En toch gebeurde het weer. Slordig balverlies, een vrije trap en doelpunt. Het is ons al vaker overkomen. We krijgen het er niet uit, lijkt wel.” 

BVCB’er Robin van Willigen tikte van dichtbij binnen na een door Smidt geblokte vrije trap van Roy Eekman. Het werd daarna inderdaag erg hachelijk voor de neus van de Aalsmeerse goalie. Nick Duijn redde een bal van de doellijn. Scheidsrechter Ebink vond het na vijf minuten blessuretijd welletjes en Aalsmeer haalde opnieuw een driepunter over de streep. 

Servinus: “Een verdiende overwinning. Ik vond ons meer strijd en passie tonen dan BVCB. Met deze wedstrijd in de tas gaan we vol vertrouwen naar Rijnvogels. We gaan uit van onze eigen kracht. En met dezelfde inzet als vandaag wil ik het nog wel eens zien. Plaats twaalf komt steeds dichterbij.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag eerste klasser B

Verslag Arno Maarse/Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)